O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
joannajoch
Gastarbeiter

koszt za przywoz kota z Polski ?

Postautor: joannajoch » 01 kwie 2013 18:47

Hej, jak temacie, moje pytanie : za ile ktos moglby przywiezc kota z Polski? Nie potrzebuje przewozic go teraz, lecz w czerwcu , ale bardzo mnie to ciekawi ile bede musiala zaplacic? Widzialam, ze czasen ludzie oferuja , ze zabiora zwierza.a Czy ktos korzystal z takiej propozycji? Wiadomo, ze odplatnie. Kot ma paszporti wszystkie dokumenty . Pozdrawiam ! :)

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 01 kwie 2013 19:16

Jedz po kota sama.

Jezeli "wyslesz" kota kurierem to nie takim jak ten - 2 psy juz po drodze zostawil i do UK nie dowiozl, oba psy mialy wszystkie potrzebne papier/paszporty:

http://www.facebook.com/events/14245465 ... l_activity

Jezeli wyslesz kota z kims i cos nie bedzie ok na graniocy to co?

Jedz po kota sama lub niech ktos z rodziny/przyjaciol zwierzaka przywiezie

joannajoch
Gastarbeiter

Postautor: joannajoch » 01 kwie 2013 19:21

ale ja nie chce kurierem wlasnie. czytalam to juz. a jechac nie moge, bo mam chorobe lokomocyjna i nie przetrwam podrozy i moge tylko samolotami latac, a LOT bierze 2,5 tysiaca hahaha.

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 01 kwie 2013 19:26

jak nie kurierem to jak?

obcej osobie kota dasz do przewozu?

jak wyzej - co jezeli na granicy okaze sie ze cos nie tak w papierach?

znajomi/rodzina lub porzadny kurier z pozwoleniem na przewoz zwierzatm - z polecenia

zapytaj na dogo:

http://www.dogomania.pl/forum/threads/5 ... st20670822

joannajoch
Gastarbeiter

Postautor: joannajoch » 01 kwie 2013 19:32

a czemu mialoby cos byc nie tak kot ma papiery nowy czip , a zaplacilabym komus na miejscu. zreszta pytalam czy ktos korzystal, a nie zeby czytac czarne scenariusze i byc umoralniana dzieki za linka

joannajoch
Gastarbeiter

Postautor: joannajoch » 01 kwie 2013 19:38

prosze o polecenie kuriera z ktroego kos byl zadowolony zatem

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 01 kwie 2013 23:28

joannajoch pisze:a czemu mialoby cos byc nie tak kot ma papiery nowy czip , a zaplacilabym komus na miejscu. zreszta pytalam czy ktos korzystal, a nie zeby czytac czarne scenariusze i byc umoralniana dzieki za linka

A to przepraszam ze sie wtracilam - oba psy to spy znajomych i oba miealy wszystkie papiery w porzadku wiec nie czarne scenariusze ale rzeczywistosc oddawania zeiwrzaka OBCEMU "pod opieke" na taka dluga trase.

Nie bede "umoralniac" - nie taki byl cel mojej tu odpowiedzi.

Mam psa i 4 koty i nigdy w zyciu nie dalabym ich nikomu obcemu nigdzie wozic a tym bardziej przez granice gdzie moze byc wiele komplikacji.

Powodzenia - kotu zycze.

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 20 kwie 2013 00:18

joannajoch pisze:ale ja nie chce kurierem wlasnie. czytalam to juz. a jechac nie moge, bo mam chorobe lokomocyjna i nie przetrwam podrozy i moge tylko samolotami latac, a LOT bierze 2,5 tysiaca hahaha.

Co za bzdura. Bierzesz wódeczkę jedną czy dwie na drogę i zapominach o czymś takim jak choroba.
Niektórzy też biorą ze sobą kiełbasy czosnkowe, sam zapach potrafi odużyć na kilka godzin i po przejeździe człowiek czuje się jak u siebie.

Wróć do „Hyde Park”