O wszystkim na tematy prawne
Mirelka30
Gastarbeiter

Benefity w ciazy

Postautor: Mirelka30 » 14 mar 2013 09:27

Witam, jestem w ciazy z drugim dzieckiem I nie pracuje,czy ktos mi moze napisac czy moge sie starac o zasilek maternity ?prace zakonczylam jak urodzilam moje pierwsze dziectko tzn w kwietniu 2011 I po maternity wrocilam w maju na 3 dni ale, niestety spytuacja sie zmienila bo mojemu partnerowi zmienili wole w pracy I mosialam zwolnic sie z pracy zeby zaopiekowac sie dzieciek.za 4 miesiace spodziewam sie drugiego dziecka.jesli ktos wie cos na ten temat to prosze o informacje.

goraluk
Rezydent

Re: Benefity w ciazy

Postautor: goraluk » 14 mar 2013 10:36

Mirelka30 pisze:Witam, jestem w ciazy z drugim dzieckiem I nie pracuje,czy ktos mi moze napisac czy moge sie starac o zasilek maternity ?prace zakonczylam jak urodzilam moje pierwsze dziectko tzn w kwietniu 2011 I po maternity wrocilam w maju na 3 dni ale, niestety spytuacja sie zmienila bo mojemu partnerowi zmienili wole w pracy I mosialam zwolnic sie z pracy zeby zaopiekowac sie dzieciek.za 4 miesiace spodziewam sie drugiego dziecka.jesli ktos wie cos na ten temat to prosze o informacje.

Idź do CAB i powiedz, że szukasz pomocy i nie wiesz gdzie zacząć i co możesz otrzymać. Dostaniesz dokładne informacje co ci się NALEŻY i jak to załatwić, być może większość form pomogą ci wypełnić.
W UK dzieci są pod szczególną opieką, więc na pewno pracować nie będziesz musiała. I tak powinno być!
W czasie kiedy będziesz wychowywać dzieci możesz np. się dokształcać, będziesz mieć na to czas. Da ci to potem lepszy start.
A opiniami typu Starababa się nie przejmuj. Najważniejsze to dobro twoich dzieci i twojej rodziny i to jest jedynie ważne. A na to nich robi StaraBaba i niech płaci podatki! Będzie więcej dla ciebie!
;)

Wróć do „Prawo”