Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
bubuu
Gastarbeiter

Wyjazd i praca !

Postautor: bubuu » 16 lut 2013 18:27

Witam !
mam pare pytan, chce wyjechac z dziewczyna w polowie marca do Yorkshire albo Lincolnshire .
i mam pytanie czy znajde prace w tym okresie ? bo juz powoli mija chyba okres martwy przynajmniej tak mi sie wydaje , oboje mamy angielski w stopniu komunikatywnym wiec raczej z dogadaniem sie nie bedzie problemu :)
Jak jest z wynajeciem pokoju ? czy trudno cos znalezc ? i pytanie takze ile mam wziasc pieniedzy na taki wyjazd czy 700 F starczy + jedzenie z pl ? prosze o pomoc !

ODINN

Postautor: ODINN » 16 lut 2013 18:56

wbij na jobcentre i zaczym od przeszukania pracy w regionie w jakim masz zamiar pracowac... potem obcykaj sobie lokalne agencje pracy.

Z wynajmem za 700F, mozesz wytrzymac i miesiac, ale raczej poza wiekszym miastem (komunikacja??? dojazdy???) Czyli mowimy o pokoju...

Wynajem pokoju, to albo lokalne gazety (wersje sieciowe, sa tam ogloszenia), albo jakies gumtree czy inne cholery...

zaraz ci ktos odpisze dokladniej...

bubuu
Gastarbeiter

Postautor: bubuu » 16 lut 2013 19:04

tak chce wynajac pokoj z dziewczyna celuje w miasta Doncaster albo Lincoln akurat te drugie nie jest takie wcale duze , mam wlasnie dobrego znajomego w Lincoln wiec mysle ze pokoj daloby sie zalatwic , a wyjechac i tak musze wiec tylko nie wiem gdzie

ODINN

Postautor: ODINN » 16 lut 2013 19:49

no to jak masz znajomego DOBREGO, to mozesz go poprosic zeby sie rozejrzal, nie powinno byc problemu.

Wróć do „Praca”