Ogólne rozmowy na tematy związane z mieszkaniem w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia mieszkaniowe można znaleźć pod adresem www.londynek.net/accommodation
Luzia
Gastarbeiter

Mieszkanie z psem

Postautor: Luzia » 28 sty 2013 22:08

Witam serdecznie, razem z chłopakiem planujemy przeprowadzić się do UK, tylko jest jeden problem, a mianowicie dwa psiaki.
Mój to 6,5 letni mieszaniec collie sięgający troszkę ponad kolano (18kg) - spokojny i bardzo dobrze wychowany, nie niszczy, zostawiony sam grzecznie śpi czekając na powrót domowników, dodatkowo przyzwyczajony do klatki ( ma w niej swoje posłanie i traktuje jako legowisko ). Pies chłopaka to malutka 7 kg około 1,5 roczna suczka, okres ząbkowania już dawno ma za sobą, poza tym zachowuje czystość i jest bardzo towarzyska, nie wie co prawda co to klatka ale myślę, że w razie potrzeby łatwo się tego nauczy.
I tu mam pytanie do Was. Czy z dwoma wyżej wymienionymi psami mam szansę znaleźć jakieś mieszkanie/pokój?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi. :)

daro43
Rezydent

Postautor: daro43 » 28 sty 2013 22:14

Bedzie wam trudno znalezc pokoj wiekszosz wlascicieli sie nie chce zgadzac na zwierzaki.Z dziecmi tez.Moze samodzielne mieszkanie?typu studio flat lub one bedromm?Sprawa nie latwa.

Luzia
Gastarbeiter

Postautor: Luzia » 28 sty 2013 22:17

No to cienko, bo nie mam szans ( i poza tym nie chcę) ich nigdzie oddawać.
Nie pomoże nawet to że psy wychowane, nie niszczące i nie gryzące?

A na przykład pokój w domu z ogrodem?

ODINN

Postautor: ODINN » 28 sty 2013 22:22

ciezko

malo kto ci wynajmie.

zniszczone meble, zapach, siersc...

w wiekszosci wypadkow, nikt nie chce wynajmowac mieszkan - domow po takich domownikach.

daro43
Rezydent

Postautor: daro43 » 28 sty 2013 22:22

Tez nie bo powie Ci ze beda szczekac i lokatorzy sie beda skarzyc bo pracuja oni mysla po angielsku nie po polsku zwroc i na to uwage.Tylko osobne mieszkanie was ratuje to sa dwa psy.

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 28 sty 2013 22:33

Mam psa (Owczarka Niemieckiego) i 4 koty u siebie w mieszkaniu - z doswiadczenia zjezdzajacych tu z psami znajomych z Polski, wynajecie POKOJU w domu/mieszkaniu dzielonym z innymi ludzmi jest nierealne z 2 psami.

Z jednym - hmm moze. Z dwoma - mowy nie ma.

Zakladam ze bedziecie pracowac - kto bedzie z psami?

Moja psice wyprowadza dog walker, na godzine w srodku dnia od pon do piatku. Koszt £10.50 dziennie czyli £52.50 tygodniowo. To jest za jednego psa.

Nie mozecie zwierzakow na caly dzien samych zamknietych w pokoju zostawiac bo nawet najlepiej ulozone psiaki zglupieja z nudy zaczna szczekac/niszczyc itd. A chyba nie myslisz o zostawianiu psow na caly dzien w klatkach?

Zapytaj na UK czesci dogomani, moze ktos cos poradzi - moze umowic sie z inna para i wynajac wlasnie dom caly na spolke.

http://www.dogomania.pl/forum/threads/5 ... st20353262

Liczcie sie z duzo wiekszym depozytem jezeli ktos w ogole zgodzi sie na wynajcie wam czegos ze zwierzakami.

Luzia
Gastarbeiter

Postautor: Luzia » 28 sty 2013 23:16

emigrantka pisze:Zakladam ze bedziecie pracowac - kto bedzie z psami?

A jaki w tym problem? W PL jak pracowałam też siedziały w domu same po 9-10h. Po porządnym długim porannym spacerze wręcz nie mają się ochoty nigdzie ruszać.

emigrantka pisze:Nie mozecie zwierzakow na caly dzien samych zamknietych w pokoju zostawiac bo nawet najlepiej ulozone psiaki zglupieja z nudy zaczna szczekac/niszczyc itd. A chyba nie myslisz o zostawianiu psow na caly dzien w klatkach?

Znam osoby których psy cały dzień potrafią spać w dużej kenellce ( z miskami i zabawkami w środku oczywiście ). Ale sądzę, że było by to tylko na początku, do czasu jak się przyzwyczają do nowych warunków. Poza tym ja i TZ będziemy raczej pracować w różnych miejscach, to i nasze godziny pracy będą się różnić. Dlatego myślę ( a raczej mam nadzieję ), że max będzie to te 8h.

emigrantka pisze:Zapytaj na UK czesci dogomani, moze ktos cos poradzi - moze umowic sie z inna para i wynajac wlasnie dom caly na spolke.

Właśnie też się nad tym zastanawiałam tym bardziej, że moje psy bez problemu dogadują się z innymi psami ( są zepsute przez ciągłe wizyty psów na tymczasie).

Zaglądałam już ( mam konto na dogo ;) )

emigrantka pisze:Liczcie sie z duzo wiekszym depozytem jezeli ktos w ogole zgodzi sie na wynajcie wam czegos ze zwierzakami.

Domyślam się i wcale mnie to nie dziwi, ale dzięki za ostrzeżenie :)
I ogólnie za wyczerpującą odpowiedź.

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 28 sty 2013 23:21

Wez pod uwage ze pracowac bedziesz/bedziecie po zalozmy 8 godzin dziennie ale i na dojazdy z/do pracy licz godzine w jedna strone (standard w Londynie) wiec licz 10 godzin poza domem, dluzej jezeli bedziesz miec przerwe godzinna na lunch w srodku tych 8 godzin.

Osobiscie nie zgadzam sie ze faktem zostawiania psow samych na tyle godzin, nie zdziw sie jak Cie tubylczy sasiadzi podkabluja za znecanie sie nad wlasnymi psami, polecane jest NIE zostawiac psa samego bez przerwy na wiecej niz 4 godziny, piszesz o 10, to duza roznica.

Troszke inaczej tutaj sie do zwierzakow podchodzi niz w Polsce - wez to pod uwage.

Szukaj na Dogo, ciagle ktos dojezdza tu z psami, czesto posty o miszkaniach tam widzialam jak ludzie szukaja razem czegos.

Powodzenia

Luzia
Gastarbeiter

Postautor: Luzia » 28 sty 2013 23:28

Czyli pozostaje opcja albo wynająć kawalerkę albo zamieszkać z innym psiarzem tudzież osobami znajomymi którym nie będzie to przeszkadzać. Ciężko to widzę.

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 28 sty 2013 23:35

Z psami opcja kawalerki tez odpada. Cokolwiek w bloku odpada.

Moje mieszkanie jest kwaterunkowe wiec to cos zupelnie innego, mam zgode na zwierzaki swoje.

Wyjnajmujac prywatnie, z 2 psami - tylko i wylacznie dom - szukajcie na spolke z kims po prostu.

Znajoma wynajmuje prywatnie dom, ma 2 owczarki niemieckie.

Inna tez wynajmuje dom, ma owczarka i stafa. I w domu czesto kilka innych psow poniewaz robi home boarding i ma firme dog walking, jest behaviorystka. Wynajmuje prywatnie ale i tak musiala miec zgode od council na dog boarding itd.

Da sie tylko to troche zajmnie.

Wspollokatorow znajdziecie ale kogos kto sie zgodzi na wynajecie domu komus z 2 psami - ciezko ale nie niemozliwe.
Ostatnio zmieniony 28 sty 2013 23:51 przez Emigrantka, łącznie zmieniany 1 raz.

goraluk
Rezydent

Postautor: goraluk » 28 sty 2013 23:47

I gdzie są teraz te organizacje zajmujące się zwierzętami? Jak można w mieszkaniu przez 10h trzymać psa...

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 28 sty 2013 23:50

Tu sie zgadzam. Dlatego place za dogwalker ktory psice na ponad godzine w porze lunchu bierze na spacer bo nie zostawilabym psa samego na tyle czasu.

Jak sie ma zwierzaki to trzeba im stworzyc najlepsze mozliwe warunki.

Moja psica ma 6.5 roku. Na spacery wychodzi 4 razy dziennie - reszte czasu spedza na kanapie, chrapiac. Ale nie zostawilabym jej w zyciu bez spaceru na tyle godzin samej.

NoToCo
Rezydent

Postautor: NoToCo » 29 sty 2013 08:12

Luziu, ja szukałam w zeszłym roku mieszkania z owczarkiem - 2 miesiące, poruszyłam niebo i ziemię, pieniądze nie były problemem - nie ważne jak grzeczny, niekłopotliwy i spokojny jest pies - nie było szans.

Mówiono mi, że teraz sytuacja na rynku jest taka, że więcej jest osób szukających mieszkań niż dostępnych mieszkań, więc mogą "przebierać" w kandydatach.

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 29 sty 2013 12:19

Dlatego pisze zeby szukala domu.

Pokoj/mieszkanie odpadaja.

Wróć do „Mieszkanie”