Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
kunta79
Gastarbeiter

Praca w Wielkiej Brytanii, Gwinei Równikowej i Kamerunie

Postautor: kunta79 » 21 lis 2012 11:16

Witam.

Natknąłem się no to oto ogłoszenie:
http://londynek.net/jobs/Engineers+need ... _id=688275

Niby wszystko wygląda ładnie i kolorowo, przetłumaczone też pięknie z "drobną" pomocą google translatora ale ciekawi i zastanawia mnie jedna rzecz: dlaczego przy każdym z tych ogłoszeń, a jest ich kilka jest inny adres email, i inny link do strony (kilka linków nie działa, a kilka wysyła na strony firm w USA)

Wysłałem im moją aplikację 8 dni temu bo chciałem się przekonać co dalej z tym będzie i dziś otrzymałem odpowiedź.
W sumie to bardziej zestaw pytań dodatkowych gdzie pracowałem, co robiłem, czego się spodziewam po nowej firmie itp.
Odesłałem z odpowiedziami i czekam co będzie dalej.

Spotkał się już ktoś z Was z tą firmą/firmami?

Co o tym sądzicie?

Przy okazji dodam tylko że odpowiedź przyszła z maila googlowego co już jakoś dobrze nie świadczy o powadze firmy.

sybilla74
Gastarbeiter

Postautor: sybilla74 » 16 gru 2012 22:04

Wtaj,

ja tez odpowiedziałam na taką ofertę i po "wstępnej weryfikacji"
przez
firmę poproszono mnie abym przesłała pieniądze za rezerwację hotelu.
aby było śmieszniej podali mi adres i nazwisko osoby prywatnej,
bo niby wirus zjadł im bazę danych. Od miesiąca mnie ponaglają bo oczywiście nic im nie wysłałam.
Firma ma siedzibę w kamerunie , a hotel za nic w świecie niechce podać swojego adresu. Poczta przychodzi ze skszynki gmail.
Chodzi tu o Unex Construction i Sandy-Beach-hotel,

Pozdrawiam

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 16 gru 2012 22:06

Czyli macie oboje odpowiedz- scam. OMojac szerokim lukiem.

A ze Londynek tego typo GOWNO zamieszcza na swoich stronach to juz jest naprawde wstyd - a podobno ogloszenia sa "moderated".

sybilla74
Gastarbeiter

Postautor: sybilla74 » 16 gru 2012 22:08

Wtaj,

ja tez odpowiedziałam na taką ofertę i po "wstępnej weryfikacji"
przez
firmę poproszono mnie abym przesłała pieniądze za rezerwację hotelu.
aby było śmieszniej podali mi adres i nazwisko osoby prywatnej,
bo niby wirus zjadł im bazę danych. Od miesiąca mnie ponaglają bo oczywiście nic im nie wysłałam.
Firma ma siedzibę w kamerunie , a hotel za nic w świecie niechce podać swojego adresu. Poczta przychodzi ze skszynki gmail.
Chodzi tu o Unex Construction i Sandy-Beach-hotel,

Pozdrawiam

Wróć do „Praca”