Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
cuguar25
Gastarbeiter

Problemy z zaplata za prace dla firmy MJP Builders

Postautor: cuguar25 » 27 paź 2012 20:47

Witam,

Mialem ostatnio nieprzyjenosc wykonywac uslugi stolarskie dla firmy MJP Builders. Osoby kontaktowe: Marcin oraz Jozef.

Praca - renowacja kamienicy w Guildford, Surrey. Zostalem zatrudniony do wykonania prac stolarskich zwiazanych ze zdjeciem starych drewnianych podlog, polozeniem izolacji wygluszeniowej, polozeniem starych podlog na nowo i ich cyklinowaniem.

Piec dni pracy pod czujnym okiem wlasicieli firmy, ktorzy zadowoleni byli z rezultatow do momentu gdy zblizyl sie dzien obiecanej zaplaty. Z dnia na dzien, przed wyplata wlasciciel zmienil zdanie co do wykonanej pracy i zdecydowal ze nie spelnia ona jego wymagan. Oznajmil ze nie zaplaci uzgodnionej kwoty. Proby wyjasnienia sprawy oraz osiagniecia porozumienia nie daly rezultatow. Wlasciciele kategorycznie odmowili zaplaty odsylajac mnie z kwitkiem i sugerujac zebym dochodzil praw w sadzie.

Przypomnialy mi sie wtedy slowa innego pracownika, ktory wykonywal uslugi hydrauliczne na tezje budowie i zdawal swoja prace w momencie gdy zaczynalem moja. On rowniez mial podobne probelmy z odzyskaniem naleznych mu pieniedzy i probowal mnie ostrzec. Na tym etapie jednak, moja wspolpraca z firma MJP ukladala sie pomyslnie i nic nie wskazywalo na jakiekolwiek problemy.

Prace stolarskie wykonuje od kilkudziesieciu lat i jestem pewien jakosci swojej pracy. Zarzuty wlasciciela sa zupelnie bezpodstawne!

Czy ktos z forumowiczow spotkal sie i mial podobne problemy z wyzej wymieniona firma?

Moze jest na forum hydraulik ktory wykonywal prace dla firmy MJP?

Z gory uprzejmie dziekuje za kontakt.

Jacek

Wróć do „Praca”