O wszystkim na tematy prawne
goraluk
Rezydent

Biuro egzekucji alimentów CSE Lex Poland

Postautor: goraluk » 18 paź 2012 12:51

Proszę wszystkich o kontakt, kto miał jakiekolwiek płatności lub sprawy związane z alimentami w Polsce, które to biuro przeniosło do Wielkiej Brytanii.
Alimenty zasądzone w Polsce, mogą być egzekwowane w Wielkiej Brytanii TYLKO jeśli o to wniesie Sąd Okręgowy właściwego zamieszkania w Polsce!
REMO (Biuro państwowe zajmujące się pośrednictwem między Sadami Okręgowymi z Polski i sądami w Wielkiej Brytanii) Zostało wprowadzone w błąd przez CSE Lex Poland, poprzez nazwę.
CSE LEX Poland przedstawiło się do REMO używając nazwy państwowego organu Wielkiej Brytanii zajmującej się alimentami. Pomijam tu już bałagan jaki panuje w REMO i brak rzetelnego sprawdzenia dokumentacji (wykaz uprawnionych jednostek administracyjnych z Polski jest na stronach UE), jedynie co można ich usprawiedliwić, to działanie w dobrej wierze, gdyż w UK mało komu przyszło by na myśl by prywatne biuro używało nazewnictwa państwowego organu...
Proszę o kontakt osoby które miały jakiekolwiek sprawy w sądach angielskich z powództwa CSE LEX Poland!
Jest nieomal pewne, że wszelkie pieniądze wypłacone na rzecz CSE LEX Poland będą przez REMO zwrócone!
Im więcej pokrzywdzonych się zgłosi, tym szybciej to zadziała.
Nie wiem, czy REMO i sądy będą informować o sprawie osoby które kontynuują płatność na konto CSE LEX Poland.

iza1974
Gastarbeiter

Postautor: iza1974 » 15 sty 2013 15:34

Kolega, który każe uważać na sprawy prowadzone w Wielkiej Brytanii przez CSE Lex Poland bredzi. Mój były partner płaci w UK za pośrednictwem CSE Lex Poland i daj Boże oby dalej go cisnęli. Zrobiłeś dzieci to bądź facetem i płać alimenty, jak każdy normalny facet, któremu zbrzydła już jedna kobieta i nie buntuj innych dłużników do niepłacenia tchórzu. Dziewczyny nie poddawajcie się i walczcie!

daro43
Rezydent

Postautor: daro43 » 15 sty 2013 22:26

Teraz wiadomo czemu biedne dzieci bys nie wspomogl i grosza na WOŚP nie dal.Jak na swoje zalujesz , facet moze jestes ale jaj nie masz.Skapiec i dzieciorob.

goraluk
Rezydent

Postautor: goraluk » 22 sty 2013 00:59

iza1974 pisze:Kolega, który każe uważać na sprawy prowadzone w Wielkiej Brytanii przez CSE Lex Poland bredzi. Mój były partner płaci w UK za pośrednictwem CSE Lex Poland i daj Boże oby dalej go cisnęli. Zrobiłeś dzieci to bądź facetem i płać alimenty, jak każdy normalny facet, któremu zbrzydła już jedna kobieta

Widać brzydka była... i nie zasłużyła.
i nie buntuj innych dłużników do niepłacenia tchórzu.

tchórza to se poszukaj między nogami...
Widać co z ciebie za matka. Nikogo nie buntuje głupia ty.. Jedynie daję wskazówki. Twój problem, że dałaś się naciąć na jakąś szemraną firmę cwaniaków.

Dziewczyny nie poddawajcie się i walczcie!

Walczcie?! To to jest walka? A ja myślałem, że to ma pomóc w wychowaniu dziecka a nie do walki.
Tobie to bym złamanego grosza nie dał, bo widzę, że dla ciebie dziecko to narzędzie walki.

Byłem parę razy przy takich sprawach.
REMO błędnie przyjęło CSE LEx jako sąd Polski.
Komedia... Sprawa na inny wątek... Na pytanie "Dlaczego przyjęli, że CSE Lex to Polskie authority odpowiedzieli: bo są z Polski"...
Nie wiem jak obecnie sprawa wygląda, gdyż ostatni kontakt miałem w październiku, ale z tego co wówczas mówili w sądzie, jak dochodzenie się skończy i oficjalnie zostanie potwierdzone, że CSE Lex to nie sąd (authority) a jedynie prywatna firma to wszystkie sprawy CSE będą cofnięte i REMO będzie musiało zwrócić wszelkie wypłacone pieniądze do CSE LeX! Dlatego napisałem ostrzeżenie oraz wskazówkę dla tych co płacą przez REMO na CSE Lex. Nie wnikam w to czy ktoś płaci bezpośrednio do CSE Lex bo to jego sprawa jak i nie wnikam w sprawy moralne bo mnie to nie obchodzi. Ale REMO nie ma prawa nic załatwiać z prywatną firmą z Polski.
Można złożyć skargę na REMO do swojego sądu w miejscu zamieszkania, uzasadniając, że CSE Lex to prywatna firma i pobieranie czegokolwiek za pośrednictwem CSE LEx to scam, oraz że wykaz uprawnionych Polskich Sądów Okręgowych znajduje się w wykazie UE w jakimś tam dziale (już nie pamiętam dokładnie, ale jest taki wykaz sądów które mają uprawnienia do komunikacji z REMO dla całej UE).
Sąd będzie musiał zapytać REMO o wyjaśnienie i wstrzymać pobieranie płatności do czasu rozwiązania sporu. Ponieważ CSE Lex to prywatna firma to zakończenie może być jedno.

ps. Dlaczego wy "mamuśki" nie pójdziecie do sądu okręgowego i nie załatwicie tego normalnie, tylko przez jakiś cwaniaków którym pewnie jeszcze płacicie? Przy okazji, niezły biznes... Ile pobierają prowizji i ile kosztuje załatwienie takiej sprawy?
A jak wam teraz CSE każe wszystko oddać bo REMO upomni się o zwrot? To jeszcze wam komornik do domu zaglądnie...
Jeszcze się okaże, że ta "walka" będzie mieć dwa końce i wam się na koniec oberwie.
A wystarczy iść do Sądu Okręgowego i zapytać.

goraluk
Rezydent

Postautor: goraluk » 22 sty 2013 01:05

iza1974 pisze:Kolega, który każe uważać na sprawy prowadzone w Wielkiej Brytanii przez CSE Lex Poland bredzi. Mój były partner płaci w UK za pośrednictwem CSE Lex Poland i daj Boże oby dalej go cisnęli. Zrobiłeś dzieci to bądź facetem i płać alimenty, jak każdy normalny facet, któremu zbrzydła już jedna kobieta i nie buntuj innych dłużników do niepłacenia tchórzu. Dziewczyny nie poddawajcie się i walczcie!

ps.
Jesteś pracownikiem tego biura?

daro43
Rezydent

Postautor: daro43 » 22 sty 2013 02:28

Goraluk nie masz racji,Placenie alimentow Cie nie ominie wiesz czemu?Bo powrocil po przerwie ,fundusz alimentacyjny,I ta firma ma prawo scigac alimenciarzy.ty siedzisz sobie tu i masz wlasne dzieci w p....ie?a zapewne eks
wie gdzie jestes i walczy o te dzieci,bo rosna potrzebuja zyc a tato sie miga , skoro byles taki bązo to plac, skoro nie twoje? zrob badania dna ale sie nie wykrecaj, chlop ma zawsze wymowke.a teksty tchorz miedzy nogami?to piszesz o kobiecie czy o sobie?a sprawa dzieci jest bezdyskusyjna plac skoro je splodziles.na razie targujesz sie ty , bo ona taka byla czy inna , mogla byc potworem Twoje nasienie Ty dales zycie istotce malej, a ta kobieta ta istotke nosila 9 miesiecy.Goraluk dla mnie nie jestes facetem tylko pozorantem wybacz chlopie w tym przypadku nie trzymam za facetami w dodatku tchorzami.Jak mozesz wypierac sie wlasnych dzieci?

goraluk
Rezydent

Postautor: goraluk » 22 sty 2013 10:43

daro43 pisze:Goraluk nie masz racji,Placenie alimentow Cie nie ominie wiesz czemu?Bo powrocil po przerwie ,fundusz alimentacyjny,I ta firma ma prawo scigac alimenciarzy.ty siedzisz sobie tu i masz wlasne dzieci w p....ie?a zapewne eks
wie gdzie jestes i walczy o te dzieci,bo rosna potrzebuja zyc a tato sie miga , skoro byles taki bązo to plac, skoro nie twoje? zrob badania dna ale sie nie wykrecaj, chlop ma zawsze wymowke.a teksty tchorz miedzy nogami?to piszesz o kobiecie czy o sobie?a sprawa dzieci jest bezdyskusyjna plac skoro je splodziles.na razie targujesz sie ty , bo ona taka byla czy inna , mogla byc potworem Twoje nasienie Ty dales zycie istotce malej, a ta kobieta ta istotke nosila 9 miesiecy.Goraluk dla mnie nie jestes facetem tylko pozorantem wybacz chlopie w tym przypadku nie trzymam za facetami w dodatku tchorzami.Jak mozesz wypierac sie wlasnych dzieci?

Daro
Co ty mi tu o alimentach wstawiasz jak ja piszę o kontakcie REMO z Polskimi przedstawicielami władz... Umiesz czytać ze zrozumieniem?
Wierz mi, że mam bardzo dużo cierpliwości, ale zaczynasz doprawdy pier dolić.
Załóż wątek o alimentach, moralności, polaku katoliku i nasieniu. I tam przedstawiaj swoje poglądy moralne. Bo wiesz, prawo to prawo.

daro43
Rezydent

Postautor: daro43 » 22 sty 2013 10:53

A Ty u ojca Rydzyka pracujesz? SORRY ,U bizmesmena rydzyka co kasi baby z radia maryja.A od prawdziwych katolikow sie odwal, bezbozniku.I skapcze.Nasienie gdzies zostawiles sa kwiaty tylko nie ma ich kto podlewac.A swoimi glupimi wywodami i upartoscia nikogo nie przekonasz do niczego.Chyba jak zmienisz swiatopoglad z nie, na moze?

Wróć do „Prawo”