Tutaj zamieszczamy pytania dotyczące życia na wyspach, które nie kwalifikują się do innych kategorii
madagaskar87
Gastarbeiter

Jakie czasopisma czytacie?

Postautor: madagaskar87 » 01 paź 2012 13:08

Witam i pozdrawiam wszystkich Rodaków na Wyspach! Czy możecie napisać mi, jakie czasopisma i portale internetowe czytacie w Anglii? Chodzi mi przede wszystkim o kolorowe magazyny, tygodniki, miesięczniki, no i właśnie portale. Zarówno po polsku, jak i po angielsku.
Bardzo proszę o informacje, są mi one potrzebne do pracy licencjackiej.
Z góry dziękuję.

polskipsycholog
Gastarbeiter

Postautor: polskipsycholog » 02 paź 2012 19:21

Ja czytam czasami po polsku Coolture, po angielsku: the Guardian, Metro w pracy oraz Evening Standard. Jak jestem w Polsce to czytam Zwierciadlo.
Zycze powodzenia w pracy

Polski Psycholog w Londynie
www.psyim.com

numerowa
Emigrant

Postautor: numerowa » 30 paź 2012 20:51

Glownie Metro w drodze do pracy, czasem Standard Evening w drodze z pracy, z kolorowych magazynow to czasem typu Closer albo Heat (to sa szmiry w sumie, takie do odmozdzenia). Polskich gazet raczej nie czytam, czasem Angore jesli jestem w polskim sklepie, ale to rzadko, bo nie ma zadnego w okolicy. A z zagranicznych portali to uzywam najczesciej yahoo i bbc, ale tak naprawde, to jak juz jestem w necie, to wole poczytac po polsku i wchodze na onet.

aina24
Rezydent

Postautor: aina24 » 30 paź 2012 21:25

nie czytam czasopism...
a wiadomosci czytam na bbc1 a pl na onet. pl lub wp.pl :wink:
czasem e-fakt bo choc ubarwiaja za bardzo historyjki to maja smieszny styl pisania, ze czasem mozna sie posmiac z tytulu na przyklad..

goraluk
Rezydent

Postautor: goraluk » 30 paź 2012 21:38

Newsy to głównie BBC, RT i Iran Press TV - tą ostatnią zbanowano rok temu na SKY a teraz w europie bo za bardzo "niepoprawne" mają newsy.
Iran Press TV to angielsko-języczna stacja "news 24" nadająca z Iranu, ale 70% wiadomości jest z wysp.
Do tego bardzo często BBC4 i czasem BBC3 zwłaszcza jak jest Russell Howard "good news" - gość jest po prostu nie do pobicia.
BBC4 Kupa programów edukacyjno popularnonaukowych. Jeden z lepszych kanałów. Szkoda, że nie jest w HD :(
Z radia to praktycznie tylko BBC R2 i Classic FM.

ps. Polecam wam Russell Howard "Good News" odszukać na IPlayer.

NoToCo
Rezydent

Postautor: NoToCo » 31 paź 2012 08:35

Chodzi mi przede wszystkim o kolorowe magazyny, tygodniki, miesięczniki, no i właśnie portale.

Chyba nie chodziło o tv...

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 31 paź 2012 09:15

.. czytanie ze zrozumieniem....

Wróć do „Sprawy codzienne”