O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
Meloman85
Gastarbeiter

Wyjazd do pracy

Postautor: Meloman85 » 23 wrz 2012 10:56

Mam zamiar wyjechać do pracy w ciemno i zastanawiam się które miasto wybrać. Nie mam żadnych specjalnych umiejętności i mam świadomość że mogę liczyć tylko na pracę za minimalną stawkę. Znajomi twierdzą że Londyn to wysokie koszty życia i powinienem wybrać inne miasto. Czy Londyn w moim przypadku ma sens?

kordian
Gastarbeiter

Postautor: kordian » 25 wrz 2012 13:35

Ma sens, jak najbardziej. W Londynie nie ma takiej możliwości, żeby nie pracować jak sie chce. Zawsze znajdziesz jakąś robote w mieście, w którym jest kilka tysięcy lokali gastronomicznych :wink:

Ja osobiście jakiś czas temu, żyłem w Londynie przez kilka miesięcy tylko z roznoszenia ulotek.

Ehhh, stare czasy :D

Pozdrawiam

matej
Emigrant

Postautor: matej » 25 wrz 2012 13:38

Londyn ma sens, napewno coś znajdzuesz, wystarczy chcieć ;)

Meloman85
Gastarbeiter

Postautor: Meloman85 » 27 wrz 2012 21:58

Przeglądam ogłoszenia wynajmu pokoi i widzę że w Londynie ceny dużo wyższe niż np w Liverpoolu czy innych miastach na północy UK. Czy utrzymam się w Londynie pracując za minimalną stawkę? Może lepiej wybrać miasto w którym koszty życia są niższe?

SlawekEN
Gastarbeiter

Postautor: SlawekEN » 05 paź 2012 17:56

Meloman85 pisze:Przeglądam ogłoszenia wynajmu pokoi i widzę że w Londynie ceny dużo wyższe niż np w Liverpoolu czy innych miastach na północy UK. Czy utrzymam się w Londynie pracując za minimalną stawkę? Może lepiej wybrać miasto w którym koszty życia są niższe?

Nikt Ci nie odpowie na to pytanie, to juz sam musisz zadecydowac. Jesli chodzi o mnie to ja bym w Londynie nie siedzial za minimalna stawke ale tak jak piszesz na pólnocy UK gdzie zycie jest tansze.

Meloman85
Gastarbeiter

Postautor: Meloman85 » 07 paź 2012 12:02

Jak wyglądają realne szanse na znalezienie jakiejkolwiek pracy poza Londynem będąc nowym w UK? Może się mylę ale nie znając bardzo dobrze języka o pracę chyba będzie łatwiej w Londynie.

SlawekEN
Gastarbeiter

Postautor: SlawekEN » 08 paź 2012 14:21

Meloman85 pisze:Jak wyglądają realne szanse na znalezienie jakiejkolwiek pracy poza Londynem będąc nowym w UK? Może się mylę ale nie znając bardzo dobrze języka o pracę chyba będzie łatwiej w Londynie.

Realnie patrzac to zalezy w 95% od Ciebie, prace mozna znalezc wszedzie gdzie jest jakis biznes, nie wazne czy to Londyn czy np. hotel w górach.

Wróć do „Hyde Park”