Postautor: dremate » 26 cze 2012 01:00
Witam
Zwracam się o pomoc do osób, które wiedzą gdzie w Anglii można się udać po pomoc, kiedy straci się pracę, dach nad głową, środki do życia. Przeglądałem wiele stron internetowych, ale nic konkretnego nie mogłem znaleźć (tylko notki że dana instytucja istnieje-ale gdzie? Adres, nr tel.?).
Mam 25 lat. Jestem po szkole budowlanej. Jestem w Anglii od roku. Mieszkam w Rugby, Warwickshire. Przyjechałem -tak jak i większość- za lepszym życiem. Na początku wszystko się fajnie układało. Pracę (Agencja) znalazłem po kilku dniach. Później pracowałem jeszcze dla innych agencji. Obecnie jestem bez pracy od 6 tygodni. Wszystkie odlożone pieniądze przeznaczyłem na wynajem pokoju i wyżywienie w tym okresie. Teraz zalegam za rent 2 tygodnie i w każdej chwili mogę trafić na ulicę. Nie wiem co mam robić. Do polski nie chce wracać, bo nie mam do czego (Wole zginąć na angielskiej ulicy niż w polsce). To \"tutaj\" zrozumiałem że jest lepsze życie niż \"polska nędza'. Jeśli ktoś może mi pomuc w znalezieniu pracy i pokoju to proszę o kontakt. Nie liczę na nic więcej. Nawet sam z chęcią się odwdzięczę za pomoc. Wiem że życie nie jest proste i czasami wystarczy małe potknięcie aby wszystko stracić (czasem nie z własnej winy). Wiem że nie jest łatwo, bo udzielałem się (jeszcze w Polsce) jako wolontariusz i nie wiem czy dałbym sobie radę w realiach bezdomności. Obecnie zostało mi niecałe 7 funtów. Nie mam już nawet żeby doładować telefon. Mój angielski nie jest najlepszy, ale cały czas się uczę. Jeśli ktoś wie gdzie powinienem się udać w takiej sytuacji, bądź jeśli jest ktoś w stanie mi pomuc, prosze o kontakt. Nie wiem jak długo będę miał dostęp do internetu więc podam tutaj swój nr. tel. 07729695140.