O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
giterboks
Gastarbeiter

nie chca pieniedzy od tutejszej Polonii

Postautor: giterboks » 04 maja 2012 21:56

Witam ja pracuje w polskim sklepie mamy puszke gdzie zucaja po jednym penie mam pytanie dlaczego zadna fundacja z polski nie umiesci w Polskich sklepach swoich puszek i polacy by chetniej wrzocali pieniazki bo wiedzieliby ze te pieniadze sa na nasze dzieci a nie na bambusy a przeciezpolskich sklepow w londynie jest bardzo duzo dziwi mnie to moze ktos wie dlaczego nie chca pieniedzy od tutejszej polonii

kaslawka
Rezydent

Postautor: kaslawka » 06 maja 2012 10:15

bo widocznie bardziej wartosciowe sa dla nich pieniadze od ich obywateli niz bambusow z UK :evil:

maya
Rezydent
Kontaktowanie:

Postautor: maya » 06 maja 2012 12:42

Polskim dzieciom w UK nie potrzeba wyżebranych pieniędzy. Skoro rodziców stać aby tu mieszkać to raczej mają wszystko i nie potzrebują extrasów.
Po drugie ty wierzysz, że te pieniądze trafiają do dzieci? nawet tych od cyt.:\"bambusów\" ??

[]_ (][) []_

anetabudzinska
Gastarbeiter

Postautor: anetabudzinska » 06 maja 2012 16:47

Prosimy o poparcie naszej akcji,jeszcze nie wszystko stracone!!! https://www.facebook.com/TorzewskiNaHym ... zoduPolsko

EwaJow
Gastarbeiter

Postautor: EwaJow » 06 maja 2012 23:58

Wiesz co... Jak mam wspolpracowac z ludzmi, ktorzy dziela dzieci na \"bambusy\" i na \"nie bambusy\" to nie dziwie sie, ze nie chca pieniedzy od kalek intelektualnych bo chyba taka trzeba byc, zeby takie prostackie posty zamieszczac.

reivax86
Gastarbeiter

hmmm

Postautor: reivax86 » 07 maja 2012 08:52

Pierwsza rzecz te pienadze ida do dzieci ALE !!! jest cos takiego w tym kraju kzda organizacja musi miec podpisany numerjezeli to jets organizacja rzadowa wsparcia spolecznego .Jezeli niema jest to prywatna fundacja jedo i drugie zabiera ponad 80% tego co uzbieraja ludzie posrednicy tylko 20 trafia do prawdziwie potrzebujacych .Tzw Strret Foundnaiser jeszce na tym zarabia okolo 20% tego co ubiera .Czasami jest to nawet 200 funtow do 1 tys tygodniowo .
Jedynm slowem jak dasz takim osoba co stoja z zielonymi lub kolorowymi puszkami i udaja idiotow dotujesz ich nie biednych z tych pieniedzy z 100 f np idzie okolo 15 na biednych bo tyle musza dac reszte to jest porostu biznes .I to dobry biznes .Z tego co wiem trzeba zabulic pienadze najpierw by dostac zezwolenie takiej fundacji to kosztuje troche i dopiero po 2 latach dzialalnosci sie zwraca .Fundacja niezarejestrowana bez numeru adresu jest szybko wykryta przez policje i dostaje 5 tys kary tak samo delikwent ktory pracuje nielegalnie dla takiej fundacji .Z tego owego wzgledu fundacje z polski oprucz WOSP (to jest zarejestrowana tutaj prywatna fundacja w UK ) niemaja prawa bytu :) .
Jakies pytania jeszce ?

Wróć do „Hyde Park”