gamedev pisze:@usercostam - ja tylko tak wspomnę, że 2,5k miesięcznie na rękę, to nie "zwykły programista", ale to już stawka seniora. Zależy jeszcze od gałęzi IT - inaczej płacą w firmach związanych z bankami i finansami, inaczej w rozrywce itd. ale 2,5k na rękę "zwykły programista" nie dostanie
To chyba ktoś Ciebie nieźle wykorzystuje
gamedev pisze:2,5k to właśnie 40k ( czyli według twoich widełek nie taki znowu typowy zarobek twojego "szeregowego programisty" oraz dolny próg seniora ).
numerowa pisze:Autorka raczej nie bedzie pracowac jako programista, ale pyta czy mozna zyc godnie w Londynie za najnizsza krajowa.
A jak mozna zyc godnie w Londynie za 900 funtow?
Owszem, zycie w Polsce za najnizsza krajowa tez nie nazwalabym "godnym", ale nie o tym jest ten temat.
gamedev pisze:@goraluk - pytanie o "salary expectations" pada właściwie wszędzie. Czasami po prostu zostaje "przejęte" przez agenta ( agent zwykle podczas pierwszej rozmowy pyta właśnie o to ), po czym on przekazuje to firmie, więc firma wówczas nie musi pytać. Nieważne czy to mała firma czy duża korporacja, tak czy siak jest to istotna informacja. Pyta Google, pyta Amazon i pytają małe firmy włącznie ze startupami. Natomiast próbując być "smartass" w czasie interview niestety zwykle zamyka się sobie drogę do dostania pracy. Akurat takiego zachowania polecam unikać.
Nie obraź się ale wydaje mi się
gamedev pisze:Nie głupkowaty i nie uległy, ale konkretny w odpowiedziach. To duża różnica. Nikt nie ma tyle czasu by go tracić na bawienie się w kotka i myszkę.
Nie piszę tylko o swojej firmie. Pracowałem dla korporacji oraz dla małych firm. Małe firmy są skore płacić więcej ( a szczególnie dobrze jest się załapać do niektórych startupów ).
blondynek pisze:goraluk pisze:
I na koniec pamiętaj: To pracodawca potrzebuje pracownika nie odwrotnie:)))
masz glupie podejscie na zasadzie 'nie ma ludzi nie zastapionych' widze;
znam pare osob ktore sie przejechaly na podejsciu 'bo pracodawca mnie potzrebuje/bo wyszkolenie nowego pracownika za duzo czasu im zajmie a roboty jest w ch...' itd itp
najczesciej takie osoby budza sie z reka gleboko w nocniku
poza tym - od kiedy ty jakiekolwiek interview miales, goraluk?
(posredeniak i CAB sie nie licza)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika. i 20 gości