Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
ewapla
Gastarbeiter

Szukam pracy w przedzkolu

Postautor: ewapla » 04 sty 2013 16:19

Witam

Szukam pomocy w znalezieniu pracy w przedszkolu w Londynie. Posiadam wyzsze wyksztalcenie rowniez z zakresu pedagogiki (studia filologia polska), ukoczylam college z zakresu filologii angielskiej. Mam doswiadczenie w pracy z dziecmi. Pracowalam jako nauczycielka w gimnazjum przez 10 lat.
Czy ktos ma namiary np na polskie przedszkola w Londynie ewentualnie dobre agencje, które dadza mi mozliwoç zdobycia doswiadczenia.
Z góry dziekuje za pomoc
Ewa

nova35
Gastarbeiter

Postautor: nova35 » 04 sty 2013 16:52

Witam

Jestem w bardzo podobnej sytuacji. Niestety, mam też 4 miesiące doświadczenia w szukaniu pracy w zawodzie, bez powodzenia :( Doświadczenie z Polski zupełnie się nie liczy, więc jeśli tylko powiesz, że wcześniej nie pracowałaś w szkole w UK (czy przedszkolu), wszystkim jest przykro i tyle... Jeśli ktoś umie pomóc, to podpinam się pod prośbę...
Ewa, może jakiś namiar na Ciebie?

ewapla
Gastarbeiter

Postautor: ewapla » 04 sty 2013 19:35

Hej
Mój adres email: ewapla@interia.eu

nr tel: 07568178645
... niestety nie zawsze jestem w stanie odebrać telefonu ze względu na pracę. Ale jak coś oddzwonie lub odpiszę nieco poźniej
Pozdrawiam

hip0potam
Gastarbeiter

Postautor: hip0potam » 16 lut 2013 18:26

Hej
Na poczatek zapytam- czy masz QTS?
Bo bez tego ani rusz.
Ja jestem po collegeu jezykowym in anglistyce w Polsce i pracuje na stale w szkole podstawowej, wiec moge cos poradzic ;-)

Dorcius
Gastarbeiter

Postautor: Dorcius » 18 lut 2013 07:10

hip0potam pisze:Hej
Bo bez tego ani rusz.
Ja jestem po collegeu jezykowym in anglistyce w Polsce i pracuje na stale w szkole podstawowej, wiec moge cos poradzic ;-)

hej, ja też szukam pracy w Anglii, obecnie jestem w Polsce ale zamierzam wyemigrować, posiadam QTS, szukam pracy jako nauczycielka WF.
Będę wdzięczna za pomoc

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 18 lut 2013 08:03

Dobra agencja dla nauczycieli:

http://www.academicsltd.co.uk/

hip0potam
Gastarbeiter

Postautor: hip0potam » 18 lut 2013 22:14

Dorcius pisze:
hip0potam pisze:Hej
Bo bez tego ani rusz.

hej, ja też szukam pracy w Anglii, obecnie jestem w Polsce ale zamierzam wyemigrować, posiadam QTS, szukam pracy jako nauczycielka WF.
Będę wdzięczna za pomoc

Najlepiej zaczac od supply teaching jest masa roznych agencji, ktore beda w stanie Ci pomoc zdobyc troche doswiadczenia. Najlepiej zarejestrowac sie w kilku (4-5ciu, nie wiecej bo beda wydzwaniac calymi dniami). Zanim wyjedziesz, moze zalatw sobie zaswiadczenie o niekaralnosci, bo o to Cie moga zapytac, zanim sobie tutejsze wyrobisz. Popros tez w ostatniej szkole, w ktorej uczylas, zeby Ci dali referencje bo tutaj to wazne. Ja najpierw przepracowalam kilka dni jako TA, zeby sie oswoic troche, bo tu nauczanie jednak inaczej wyglada. Potem zrobilam 6 tygodniowy Return to Teaching Course ale to tylko dla siebie, bo mialam 7 lat przerwy w nauczaniu i zero aktualnych referencji. 6 miesiecy pozniej dostalam stala prace. ;-)

Dorcius
Gastarbeiter

Postautor: Dorcius » 20 lut 2013 06:49

hip0potam dzięki za odpowiedź, to mówisz ze agencje wydzwaniają i nie byłoby problemu z pracą? TA normalnie dostaje jakąś pensję prawda?
fakt o tych referencjach czytałam i o zaświadczeniu o niekaralności też, tylko ja jeszcze nawet nigdzie nie miałam szansy pracować, w lipcu ubiegłego roku skończyłam studia, no i pracy w szkole nie mogę znalesc,

jeszcze mamy z Męzem taką sytuację, że On pracuje w swoim zawodzie, i jak na miejsce gdzie mieszkamy nie ma słabych zarobków, ja niestety pracuję w sklepie i moja frustracja narasta z każdym dniem, mam chęć, pasję i myślę że podejście by uczyć, ale w tym kraju nie mogę;/
Od czerwca będziemy mieli swoje małe mieszkanie bez kredytu ( rodzice nam pomogli) no i właśnie teraz myślimy żebym ja pojechała sama, zobaczyła co i jak i jakbym dostala jakąś niezłą pracę to Mąż by do mnie przyjechał i rozglądał się za pracą mechanika samochodowego, teraz nie chcemy tak ryzykować że pojedziemy obydwoje ze względu na Jego pracę, mętlik totalny...

Pozdrawiam

nova35
Gastarbeiter

Postautor: nova35 » 13 mar 2013 16:50

hip0potam, mogłabyś dać namiary na agencje, które tak wydzwaniają? Bo do tej pory na takie nie trafiłam... Kontakt do mnie 07563135601. Jeśli można czekam na kontakt.

Wróć do „Praca”