O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
user2082033
Gastarbeiter

wydzielony z "niesplaconego kredytu"

Postautor: user2082033 » 07 paź 2008 09:48

Temat wydzielony stad:
http://forums.londynek.net/viewtopic.ph ... d2dab309a6
MarcFloyd

uklazar pisze:Witam. Mam pytanie - ciezka sytuacja osobista (chore dziecko w polsce) zmusily mnie do decyzji szybkiego powrotu do kraju.
Nadal mam do splacenia tutaj kredyt (800F) plus kilka innych oplat miesiecznych (lacznie okolo 1500F).

Mialem tutaj zostac zeby zwrocic te pieniadze - niestety jestem zmuszony wrocic do polski. Nie jestem w stanie z praca w kraju splacic w najblizszym czasie tych rzeczy. Czy po powrocie do polski bede "scigany" przez angielskie banki? Czy firma windykacyjna moze w jakims stopniu w polsce mnie znalesc i zarzadac splat kredytu?

Ps. Nie zamierzam tutaj wracac w przyszlosci - wiec nie jest dla mnie problemem to ze nie dostane tutaj nic w przyszlosci.
I teraz kolejne pytanie - czy wierzyciel moze wejsc na polskie konto mojego ojca ktory przeslal mi raz 100F na moje brytyjskie konto?

Zaplac i nie rob wstydu Polakom. Oczywiscie ze cie znajda, nalezymy teraz do Uni Europejskiej.
Trudna sytuacja osobista nie zwalnia cie od obowiazku placenia rachunkow.

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 07 paź 2008 10:08

banki nie zbiednieja, nie sadze zeby o tak drobna dla nich kwote kogos scigali po Europie

banita
Rezydent

Postautor: banita » 07 paź 2008 10:09

hehe mysle ze w obecnej sytuacji na swiecie bamki zjedza cie za funta, nie maja nic kasy wiec sciagna wszystko co sie da

banita
Rezydent

Postautor: banita » 07 paź 2008 10:51

sprawa do sadu, koszty przeniesione na dluznika, komornik bedzie mial co scigac ... przynajmniej ja bym tak zrobil, pozyczyles - oddaj

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 07 paź 2008 11:28

Przeciez gosc pisze ze ma ciezka sytuacje osobista a nie ze potrzebuje na nowa fure w Polsce. Banki to zlodziejskie instytucje z których zmuszeni jestesmy korzystac i mysle ze nic im sie nie stanie jak sie ulotni z tym niewielkim dlugiem jesli bank, tak jak pisze gherbid nie pojdzie na ugode. Jestescie konsumentami idealnymi, nie mówicie nic gdy ruchaja Was w dupe a jak ktos musi troche oszukac to stajecie w obronie tych zlodziejskich molochów.

banita
Rezydent

Postautor: banita » 07 paź 2008 11:47

:shock:

ty tak na serio? chcialbys zeby ciebie ktos tylko troche wyr.... ? jak dla mnie to nie ma zanczenia ile ukradniesz bo i tak jestes zlodziej.

ciezka sytuacja rodzinna - taaaaa - w takie bajki to wiekszosc juz dawno przestala wierzyc - w innym narodzie - moze jeszcze - ale wsrod polakow?

zaraz co drugi bedzie mial chore dziecko, umierajaca zone, babcie w szpitalu itd - tylko zeby nachapac sie na sam koniec przed wyjazdem - bo przeciez na londynku madre glowy radza zeby nie placic tylko spier... bo i tak nic nie grozi - a potem lamenty wielkie jaka to opinie polacy maja na swiecie ...

eh...

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 07 paź 2008 12:35

to tylko internet, ja odnosze sie do tego co napisal, nie jestem w stanie sprawdzic czy to prawda jak i to czy Ty swoje rady stosujesz w praktyce czy tylko na forum :)
ty tak na serio? chcialbys zeby ciebie ktos tylko troche wyr.... ? jak dla mnie to nie ma zanczenia ile ukradniesz bo i tak jestes zlodziej.

Okolicznosci maja bardzo duze znaczenie, banki nas ruchaja na codzien, Ty za kazde przewinienie dostaniesz kare, a kto ukara bank za ich bledy ? Dlatego uwazam ze gosc jesli znalazl sie w ciezkiej sytuacji to wybiera mniejsze zlo. Pozatym on o prosta rzecz spytal a zaczelo sie umoralnianie.

banita
Rezydent

Postautor: banita » 07 paź 2008 12:46

zobaczymy jakie bedziesz mial komentarze jak ktos wracajac ze zmywka na rowerku za £20 zobaczy gdzies twoj - i zapier... ci tylko kierownice i siodelko, bo stwierdzi ze jak kogos bylo stac na tak drogi rower to przeciez bedzie go stac dokupic sobie te czesci bo napweno jest zlodziejem co wysykuje takich biedakow jak on. to bedzie male zlo? przeciez to bedzie tylko kierownica i siodelko?

jak juz pijesz do pewnego tematu to nie wiem do jakiego banku ty chodzisz ale w moim mnie nikt nie ruch... jak tam ide :wink:

okolicznosci maja znaczenie? nie powninny - bo okolicznosci nie usprawiedliwiaja - na te okolicznosc wystarczylo wykupic jakies ubezpiecznie zdrowotne za 30zl na miesiac i miec to w d ... mysle ze jak kolega/kolezanka pracowala za granica to nie byl to wydatek ponad sily - ot taka rodzicielka troska o dziecko ...

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 07 paź 2008 12:51

zobaczymy jakie bedziesz mial komentarze jak ktos wracajac ze zmywka na rowerku za £20 zobaczy gdzies twoj - i zapier... ci tylko kierownice i siodelko, bo stwierdzi ze jak kogos bylo stac na tak drogi rower to przeciez bedzie go stac dokupic sobie te czesci bo napweno jest zlodziejem co wysykuje takich biedakow jak on. to bedzie male zlo? przeciez to bedzie tylko kierownica i siodelko?

to sa jakies urojenia :) natomiast to ze banki leca w chooya to mozna nawet na tym forum znalezc wiele przykladów. nie namawiam zeby je okradac, ale jesli ktos jest w ciezkiej sytuacji typu chory dzieciak, to jest to mniejsze zlo

jak juz pijesz do pewnego tematu to nie wiem do jakiego banku ty chodzisz ale w moim mnie nikt nie ruch... jak tam ide

jesli brakuje, to zmien bank :P

okolicznosci maja znaczenie? nie powninny - bo okolicznosci nie usprawiedliwiaja - na te okolicznosc wystarczylo wykupic jakies ubezpiecznie zdrowotne za 30zl na miesiac i miec to w d ... mysle ze jak kolega/kolezanka pracowala za granica to nie byl to wydatek ponad sily - ot taka rodzicielka troska o dziecko ...

ale sie stalo i czasu nie wróci

banita
Rezydent

Postautor: banita » 07 paź 2008 12:57

Artur79 pisze:natomiast to ze banki leca w chooya to mozna nawet na tym forum znalezc wiele przykladów.

jak ktos sie dal zrobic ... to samo sie tyczy kazdej innej dziedziny zycia, sieroty i juz
Atrur79 pisze:jesli brakuje, to zmien bank :P

poczekam az ty w jakims zaczniesz pracowac :wink:
Artur79 pisze:ale sie stalo i czasu nie wróci

mardy Polak po szkodzie ... jaka szkoda ...

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 07 paź 2008 13:08

banita pisze:
Artur79 pisze:natomiast to ze banki leca w chooya to mozna nawet na tym forum znalezc wiele przykladów.

jak ktos sie dal zrobic ... to samo sie tyczy kazdej innej dziedziny zycia, sieroty i juz

no to jak on zrobi ten bank to oni beda sieroty w takim razie :)

jesli brakuje, to zmien bank :P
poczekam az ty w jakims zaczniesz pracowac :wink:

kotku, nie przy ludziach :P

banita
Rezydent

Postautor: banita » 07 paź 2008 13:14

Artur79 pisze:no to jak on zrobi ten bank to oni beda sieroty w takim razie :)

beda, przeciez napisalem na poczatku ze ja bym scigal o kazda kwote (tak na marginesie to przez te sieroty teraz dzieje sie co sie dzieje)

Artur79 pisze:kotku, nie przy ludziach :P

mrrrrrrr ....... miauuuuuuuu .......... :twisted:

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 07 paź 2008 13:19

Artur79 pisze:Banki to zlodziejskie instytucje z których zmuszeni jestesmy korzystac i mysle ze nic im sie nie stanie jak sie ulotni z tym niewielkim dlugiem

Wyszlo szydlo z worka :D

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 07 paź 2008 13:29

Musialo by najpierw wejsc, nigdy nie pisalem zeby przestrzegac zawsze prawa.

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 08 paź 2008 11:24

Kolejny przyklad hipokryzji banków

http://banki.wp.pl/kat,102914,wid,10439 ... omosc.html

Kiedy im sie dobrze powodzi to krwiozerczy kapitalizm jest ok, niech zyje niewidzialna reka rynku, slaby niech zdycha. Ale gdy banki maja klopoty to podatnik musi do nich doplacac, czysta komuna. Co mnie to obchodzi ze polowa banków upadnie, maja gwarancje panstwa i jesli padna to ja dostane spowrotem moja kase a nie pojdzie ona na wspieranie nieudolnych finansistów. Albo przejmie ich ktos kto nie dawal z chciwosci kredytu kazdemu.
Dalej komus zal ze ktos w potrzebie im troche ukradnie ?

Wróć do „Hyde Park”