irekss pisze:Już nie mówię o schabowym - chociaż też bym jadał, ale najbardziej brakuje mi smacznych polskich pulpetów, bigosu czy gołąbków.
Brakuje mi też naszych krajowych ogórków kiszonych lub małosolnych
A czego wam najbardziej brakuje w UK -> Londynie ??
 Przepisów nie brakuje. Produktów w sklepach również. Jedyne czego nie dostaniesz to ogórki małosolne. Sama również takich w Londynie nie robię, ale każdych wakacji wracam do Polski oraz jem przepyszne ogóreczki mojej mamy (jest w tym niekwestionowaną mistrzynia......).
 Przepisów nie brakuje. Produktów w sklepach również. Jedyne czego nie dostaniesz to ogórki małosolne. Sama również takich w Londynie nie robię, ale każdych wakacji wracam do Polski oraz jem przepyszne ogóreczki mojej mamy (jest w tym niekwestionowaną mistrzynia......). Dobrze jest jakieś warzywo jeszcze dobrać
 Dobrze jest jakieś warzywo jeszcze dobrać  http://ekofruits.pl/oferta/oferta-warzywa/
 http://ekofruits.pl/oferta/oferta-warzywa/irekss pisze:Już nie mówię o schabowym - chociaż też bym jadał, ale najbardziej brakuje mi smacznych polskich pulpetów, bigosu czy gołąbków.
Brakuje mi też naszych krajowych ogórków kiszonych lub małosolnych
A czego wam najbardziej brakuje w UK -> Londynie ??

Ja uwielbiam kuchnię polską...
 Ja uwielbiam kuchnię polską... teraz tendencje żywieniowe się zmieniają i wszystko powinno być fit, kuchnia fusion itd
 teraz tendencje żywieniowe się zmieniają i wszystko powinno być fit, kuchnia fusion itd   ja jednak jestem wierna naszej polskiej kuchni
  ja jednak jestem wierna naszej polskiej kuchni   najbardziej brakuje mi pierogów ruskich i gołąbków mojej mamy
 najbardziej brakuje mi pierogów ruskich i gołąbków mojej mamy   próbowałam je kiedys tutaj zrobić , ale to już nie to samo... nawet twaróg inaczej smakuje niż nasz polski
 próbowałam je kiedys tutaj zrobić , ale to już nie to samo... nawet twaróg inaczej smakuje niż nasz polski 

Już nie mogę się doczekać kiedy do niej pojadę .
 Już nie mogę się doczekać kiedy do niej pojadę .  Mmm, aż zrobiłam się głodna
 Mmm, aż zrobiłam się głodna  Ale racja, raz na jakiś czas można zrobić samemu. Choćby te pierogi
 Ale racja, raz na jakiś czas można zrobić samemu. Choćby te pierogi 
Wróć do „Zdrowie, Medycyna, Rodzina”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika. i 86 gości