Postautor: paszczaq » 19 cze 2011 11:52
Witam wszystkich serdecznie.
Nie jestem stałym użytkownikiem forum, zarejestrowałem się w tym serwisie w celu uzyskania pewnych informacji, nie będę udawał, ze jest inaczej.
Tak więc, aktualnie mieszkam i pracuje w Spalding w hrabstwie Lincolshire, ale od jakiegoś czasu aktywnie szukam pracy w innej lokalizacji. Generalnie mam już dosyć życia 'na wsi'. Rozważałem Manchester, Birmingham i południowy zachód Anglii. Nie myślałem o Londynie ze względu na koszty szeroko pojętego 'życia', jednakże ostatecznie dostałem propozycję pracy w pewnej firmie w Southall, którą wciąż rozważam ze względu na atrakcyjne salary (circa Ł25 000). I tu pierwsze moje pytanie, czy 25 kawałków to na pewno jest atrakcja propozycja jak na rolę Manufacturing Team Leader.
Kolejną kwestią byłoby oczywiście szukania domu i ostatecznie przeprowadzki. Kwestie logistyczne mam już co prawda opracowane, nie wiem tylko GDZIE... hehe. Czy uważacie, ze lepiej byłoby szukać 2 czy 3 pokojowego domu w samym Sauthall (koszty pewnie w okolicach Ł1300 za miesiąc) i próbować jeszcze podnająć jeden lub dwa pokoje innym. Czy może lepiej szukać czegoś gdzieś dalej - przykładowo Reading i dojeżdżać do pracy czy to pociągiem, czy samochodem. W tym przypadku koszty pewnie zmaleją nawet o 400-500 funtów w skali miesiąca, ale pochłonie je komunikacja.
Zaznaczę jeszcze jeszcze, że rozważamy z dziewczyną tylko dom (flaty i apartamenty odpadają) jako że mamy cały furniture do dwupokojowego domu i ogrodu i nie chcemy tego tracić.
Proszę o porady i zapraszam do dyskusji.
pawel