Tutaj zamieszczamy pytania dotyczące życia na wyspach, które nie kwalifikują się do innych kategorii
babolek
Gastarbeiter

Ksiadz po kolędzie w UK

Postautor: babolek » 15 gru 2010 14:23

Maaam pytanie. w tym roku zaprosilam ksiedza po koledzie, ale nie wiem co i jak... :oops: jaka dac ofiare, czy zrobic cos do jedzenia co trzeba miec, etc. Nie wiem czy jest tak samo jak w PL.... Ktos z was juz prosil ?? prosilabym o pomoc :) dzieki :)

maya
Rezydent
Kontaktowanie:

Postautor: maya » 15 gru 2010 14:37

Nigdzie na świecie nie ma tak żeby ksiądz po tzw. kolędzie chodził. Tylko w Polsce. Widzisz? po co prosiłaś? Mogłaś zanieść kopertę do kościoła i z głowy.
:D
Nic nie rób. Przyjdzie pomodli się, pokropi, da obrazek, węźmie co łaska i pójdzie. Spokojnie. Ksiądz też człowiek :)
Boisz się, bądź wstydzisz pójść do kościoła i zapytać jak się przygotować na spotkanie? Jeżeli tak to chyba omyłkowo go zaprosiłaś. imo
:wink:

aina24
Rezydent

Postautor: aina24 » 15 gru 2010 16:00

hej

tak czasem chodzi, w pl kosciele zazwyczaj na mszy oglasza by sie zglosic kto go zaprasza itd

my np przyjmujemy tak jak normalnego dobrego znajomego czy czlonka rodziny, wiec wiadomo cos tam przygotuje tzn poczestuje, bo napewno troche posiedzi :wink: poza tym swieczki, kropidlo itd tak jak w pl na stole przygotuj :wink: a z pieniedzmi to jak uwazasz od nas nigdy nie bral, no ale mozesz dac zapytaj moze w kosciele jakiejs kobiety ile one daja itd

Radosnych Swiat :P

jej o oplatku zapomialam..

a wszystko mozez nawet online kupic :wink:

babolek
Gastarbeiter

Postautor: babolek » 21 gru 2010 18:51

Dzieki wielkie za odpowiedzi ;) Teraz juz wiem jak go przyjac :)
I nie to ze sie boje isc zapytac tylko poprostu nie chce wyjsc na idiotke :P
Ale dzieki wam nie musze ;D hehe
dzieki jeszcze raz :)

Wróć do „Sprawy codzienne”