Tutaj zamieszczamy pytania dotyczące życia na wyspach, które nie kwalifikują się do innych kategorii
macabreoperetta
Gastarbeiter

Przygarnięcie psa w Londynie. Łatwizna?

Postautor: macabreoperetta » 30 sie 2010 22:17

Interesuje mnie przygarnięcie na stałe pieska, za darmo. Myślicie, że łatwo mi to przyjdzie? Zdaję sobie sprawę z tego, że czasem zdarzają się wypadki typu alergia, dzieci, itp dlatego też rozglądam się za kimś chętnym do oddania psiaka. Słyszałam, że częściej ludzie oddają koty. Jak myślicie, ile mi zejdzie poszukiwanie psa do przygarnięcia?

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 31 sie 2010 12:15

Idź na najbliższy posterunek Policji i się zapytaj

banita
Rezydent

Postautor: banita » 31 sie 2010 12:35

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 31 sie 2010 13:51

Interesuje mnie przygarnięcie na stałe pieska, za darmo

Banita - toz pisze ZA DARMO chce.

Zadne charity psa za darmo ni da nikomu a poza tym taki home check robia ze latwiej dziecko adoptowac niz psa tutaj. Psy ze schronisk sa zaszczepione, maja chipy i sa wysterylizowane - i placi sie za takie psa - jezeli sei home check przejdzie a to bardzo skomplikowane.

Czasem na Gumtree ludzie chca za darmo psa oddac ale tu moga byc problemy bo to czesto psy z problemami o ktorych ci pozbywajacy sie ich nie pisza oczywiscie...

Za darmo to... mozna sobie klopotu narobic.

generalnie - jezeli kogos nie stac na zakup psa to nie bedzie go stac na utrzymanie psa.

Zorientuj sie ile tu utrzymanie psa kosztuje, przemysl dobrze - mnie moja psica marki owczarek niemiecki kosztuje jakies 300 miesiecznie, co miesiac.

Ubezpieczenie, zarcie, zabwaka jakas, microchip/szczepionki/sterylizacja (nie pokrywa ubezpieczenia), dogwalker jezeli pracujecie... nazbiera sie tego troche.

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 02 wrz 2010 12:15

Wróć do „Sprawy codzienne”