Tutaj zamieszczamy pytania dotyczące życia na wyspach, które nie kwalifikują się do innych kategorii
ironick
Emigrant

Postautor: ironick » 25 lut 2014 23:43

ta (krypto)reklama jest calkiem nie na miejscu

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 02 mar 2014 13:59

sylwia4012 pisze:a dlaczego myślisz że to reklama? Może nie tylko ja myślę o przyszłości i o powrocie do Polski. Skoro masz ochotę na obczyźnie dożyć swoich dni (pewnie na koszt rządu GB) to proszę bardzo. Możesz usunąć link jak ci sie nie podoba. Ja pracuje po to, żeby później stać mnie było na godne życie w Poznaniu, a i nawet cos tam odkładam. Takie osoby jak Ty doprowadzają do tego, co dzieje się teraz w GB-cięcia zasiłków itp. To akurat moim zdaniem bodzie w uczciwie pracujących. Jeśli ktoś mieszka i wykorzystuje państwo to myślę, że predko wróci do Polski, tyle że bez perspektywy zakupu choćby takiego mieszkania.

ze co?

:lol:

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 02 mar 2014 14:00

sylwia4012 pisze:a dlaczego myślisz że to reklama? Może nie tylko ja myślę o przyszłości i o powrocie do Polski. Skoro masz ochotę na obczyźnie dożyć swoich dni (pewnie na koszt rządu GB) to proszę bardzo. Możesz usunąć link jak ci sie nie podoba. Ja pracuje po to, żeby później stać mnie było na godne życie w Poznaniu, a i nawet cos tam odkładam. Takie osoby jak Ty doprowadzają do tego, co dzieje się teraz w GB-cięcia zasiłków itp. To akurat moim zdaniem bodzie w uczciwie pracujących. Jeśli ktoś mieszka i wykorzystuje państwo to myślę, że predko wróci do Polski, tyle że bez perspektywy zakupu choćby takiego mieszkania.

ze co?

:lol:

ironick
Emigrant

Postautor: ironick » 02 mar 2014 16:00

dlatego mysle, ze to reklama, bo jesli cie interesuje zakup mieszkania to moglas sie zapytac TYLKO o zalatwienie pelnomocnictwa. juz nie musialas wstawiac calego linka reklamujacego firme developerska

tak, mam ochote dozyc swoich dni na obczyznie, ale w zwiazku z tym pracuje i place podatki i ubezpieczenie

i zdanie, ktore wyroznila emi - takie osoby jak ja, czyli jakie? takie, ktore moglyby brac benefity, ale tego nie robia, bo uwazaja, ze skoro pracuja to na uj im zasilki?
rozumiem, ze skoro rzucilas takim tekstem to tobie cos zabrali? :D

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 02 mar 2014 19:21

sylwia4012 pisze:Ja pracuje po to, żeby później stać mnie było na godne życie w Poznaniu, a i nawet cos tam odkładam.

A potem osoby takie jak ty, z podkulonym ogonem nawet już po paru miesiącach wracają do UK.

Kupno mieszkania w PL nawet pod wynajem to głupota. To kraj gołodupców i krętaczy - chyba, że ktoś lubi adrenalinę, wtedy tak...

banita
Rezydent

Postautor: banita » 07 mar 2014 09:04

bliscy z czasem odejda (naturalnie albo przez brak "bliskosci") a tutejsi znajomi stana sie bliscy ... dziwia mnie ludzie ktorzy pisza np na stare lata wroce do Polski - do kogo? po co? zderzenie z inna rzeczywistoscia po latach was zniszczy

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 07 mar 2014 17:49

Prawie wszyscy moi znajomi już dawno wyjechali z Polski, a z tymi co zostali ciężko się dogadać. Zupełnie inne problemy mają i też nie są tymi ludźmi co byli kiedyś. Jedyne co zauważyłem, to polska rzeczywistość, z każdego potrafi zrobić cień człowieka.

Wróć do „Sprawy codzienne”