Tutaj zamieszczamy pytania dotyczące życia na wyspach, które nie kwalifikują się do innych kategorii
poko00
Gastarbeiter

Przesylarka pl i jej DPD kurier !!! przestrzegam

Postautor: poko00 » 25 kwie 2013 15:40

wyslalem 4 paczki do polski korzystajac z przesylarka pl zadna nie dotarla cala, malo tego jedna byla tak znisczona ze nie mozna bylo dokaldnie rozpoznac co bylo w srodku wiec 4-0 dla DPD nie pomoglo pakowanie wypelnianie owijanie foliowanie opisanie w 2 jezykach drukowanymi a nawet znaczki dla debili byly na kazdej stronie paczek nic z tego. Proponuje nowy slogan dla DPD [piii...]... ci kazda paczke. Na reszte prosze odpowiedziec sobie samemu i pzremyslec wysylanie, ja juz mam nauczke nigdy w zyciu nie wysle nic , na chwile obenca starty kolo 5 tys zl puki co zero z ubezpieczenia sparwy w toku sie ciagna tzn graja na zwloke poporstu, pozdrawiam i zycze powodzenia

NoToCo
Rezydent

Postautor: NoToCo » 25 kwie 2013 16:29

To jest blondynek tak, że niektórzy polscy kurierzy mają umowy z DPD. Ja też kiedyś wysyłałam paczkę przez jakąś tam polską firmę, a odebrać przyjechało DPD.

Tu chodzi o przesylarka.pl

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 25 kwie 2013 16:32

Tak to jest jak człowiek kombinuje. Zamiast zapłacić normalnie, ubezpieczyć to potem płacz.

goraluk
Rezydent

Re: Przesylarka pl i jej DPD kurier !!! przestrzegam

Postautor: goraluk » 25 kwie 2013 16:41

poko00 pisze:wyslalem 4 paczki do polski korzystajac z przesylarka pl zadna nie dotarla cala, malo tego jedna byla tak znisczona ze nie mozna bylo dokaldnie rozpoznac co bylo w srodku wiec 4-0 dla DPD nie pomoglo pakowanie wypelnianie owijanie foliowanie opisanie w 2 jezykach drukowanymi a nawet znaczki dla debili byly na kazdej stronie paczek nic z tego. Proponuje nowy slogan dla DPD [piii...]... ci kazda paczke. Na reszte prosze odpowiedziec sobie samemu i pzremyslec wysylanie, ja juz mam nauczke nigdy w zyciu nie wysle nic , na chwile obenca starty kolo 5 tys zl puki co zero z ubezpieczenia sparwy w toku sie ciagna tzn graja na zwloke poporstu, pozdrawiam i zycze powodzenia

A z kim dokładnie miałeś umowę? Komu płaciłeś za przesyłkę?
Ludzie, zapamiętajcie sobie, że każda przesyłka otwarta, musi mieć spisany protokół z otwarcia. Podpisany czytelnie przez urzędnika celnego lub innego urzędnika który ma uprawnienia do otwarcia przesyłki, żaden kurier nie ma prawa otwierać prywatnych przesyłek! Zacznijcie może wreszcie zgłaszać zwykłe kradzieże, to jak jeden z drugim zobaczy kratki przed oczami to wreszcie zrozumieją na czym polega cywilizacja w europie anie jakieś bezprawie ze wschodu.

Jeśli kurier ma podejrzenia co do zawartości ma obowiązek sprawdzić to w obecności waszej lub celnika. Otwarcie przesyłki przez kuriera to samowolka. I co ciekawe są na to paragrafy!!!

ps. Jak podpisałeś i zapłaciłeś DPD to zwróć się do nich z reklamacją, że przesyłka była zniszczona i rozkradziona. PDP ma wszelkie ubezpieczenia więc ci powinni odać wartość paczki.
Ubezpieczone muszą być wszystkie paczki, każdy kurier musi mieć ubezpieczenie zwane goods in transit.
Jak dostaną kilkanaście reklamacji, to wreszcie zaczną wymagać od polskich "kurierów" profesjonalizmu. Albo... przestaną obsługiwać Polskę.

goraluk
Rezydent

Postautor: goraluk » 25 kwie 2013 16:41

NoToCo pisze:To jest blondynek tak, że niektórzy polscy kurierzy mają umowy z DPD. Ja też kiedyś wysyłałam paczkę przez jakąś tam polską firmę, a odebrać przyjechało DPD.

Tu chodzi o przesylarka.pl

Lub zwykle zamawiają w DPD odebranie przesyłki, na standardowych zasadach.
Zwłaszcza, że DPD dostarcza teraz przesyłki nawet w 12 godzin. I wcale drogie nie jest.

Sith
Emigrant

Postautor: Sith » 01 maja 2013 08:09

Z Przesylarka.pl wysylalem juz kilkadziesiat paczek w jedna i druga strone i nigdy nie bylo problemu - korzystam glownie z DPD i FedExa dla wiekszych paczek i tego, co ma dotrzec mega szybko, bo obie uslugi maja najtaniej na rynku (szczegolnie w porownaniu z fedexem w parcelmonkey czy interparcel). Raz jedna paczka z DPD krazyla dluzej niz przypuszczalem, ze bedzie, ale obsluga klienta w Przesylarce wymiata i zamiast odeslac mnie do DPD (jak robi wiekszosc firm) szybko przywrocili ja na odpowiedni tor.

DPD to ogromna firma i zakladam, ze czasem musisz trafic na jakiegos ciolka, ktory ma w dupie swoja prace. Dobrze, ze kazda paczka wysylana z nimi jest ubezpieczona do 5k zlotych - FedEx odpowiada tylko do 22 ojro za kilogram, czyli jak sle laptopy to z dusza na ramieniu ;)

Z drugiej strony wysylalem kiedys sporo paczek UPS i DHL i "hit rate" mieli zdecydowanie gorszy niz DPD - jedna paczka z pancernie zapakowanym sprzetem doszla w kawalkach z DHL, a odszkodowanie dostalem dopiero po 6 miesiacach.

Zadzwon do Przesylarki i pogadaj z ich konsultantami - dla mnie byli zawsze super pomocni i pewnie sa w stanie przycisnac DPD, zeby strescilo sie z odszkodowaniem.

darek6928
Gastarbeiter

przesylarka.pl

Postautor: darek6928 » 29 cze 2013 22:07

Odradzam ukradli mi narzedzia do pracy ( wkretarke hitaci, wiertarke pneumatika bocha, podrzynarke bocha, wyżynarke jsb i wiele drobnych narzedzi). Wszystko bylo w jednej paczce i przyslali mi stare kremy. To wlasnie jest DPD w wspolpracy z przesylarka.pl . Ukradziono to w polsce bo kremy byly z polskimi tlumaczeniami. Szkoda mi slow stracilem tak dobra prace i z rodzina zobacze sie dopiero za pare miesiecy.

Sith
Emigrant

Postautor: Sith » 30 cze 2013 22:30

I nie przyszlo Ci do glowy zadzwonic do Przesylarki, zeby pomogli Ci uzyskac odszkodowanie od DPD? Troche smierdzi denna podpucha :)

bananowyjoe
Gastarbeiter

Postautor: bananowyjoe » 01 lip 2013 09:26

pewnie że śmierdzi podpuchą, szczególnie jak ktoś nie umie poprawnie napisać nazwy sprzętu, który mu rzekomo ukradli

GRych
Gastarbeiter

przesylarka.pl

Postautor: GRych » 19 lis 2014 16:28

przesylarka.pl
Wielka ściema. Niesolidny pośrednik między tobą a firmą kurierską. Słodkie opinie tylko na ich stronie.
Najpierw płacisz, a potem tracisz nerwy.
Po zapłaceniu za usługę, siedzisz kilka dni w domu czekając na kuriera i tracisz kasę na telefony. Wszyscy cię olewają i spławiają. Nigdy więcej...

Wróć do „Sprawy codzienne”