Tutaj zamieszczamy pytania dotyczące życia na wyspach, które nie kwalifikują się do innych kategorii
klinka
Gastarbeiter

lloyds tsb

Postautor: klinka » 19 gru 2012 09:43

Witam wszytskich.

Mam problem z bankiem lloyds tsb.
Chcialabym zamrozić swoje konto ,poniewaz stracilam prace jakis czas temu a bank caly czas mnie charges i juz mam sporawy minus na koncie a niemam jak tego spłacic .
bylam w banbku ze dwa razy poniewaz bank niemoze tego dla mnie zrobic kazali mi dzwonic, dzwonilam do customer service tysiące razy. za kazdym razem jak tam dzownie mowie babce co i jak ona no dobra przelacze cie do kogos innego i tak caly czas mnie przelaczają az wkoncu ktores z nich calkowicie mnie rozlacza i dzwonie od nowa i znowu wystzsko od poczatku tlumacze i tak caly czas i z kazdym do kogo mnie polacza,tlumacze wystzko od nowa. dzisiaj zadzwonilam to mi powiedziala babka tak " prosze poczekac zobacze co moge dla pani zrobic" i mnie całkowicie rozłączyła. juz niemam siły do nich. , czytalam fora banku i inne po angielsku ale zero konkretnych informacji jak to zrobic najlepiej. jakby ktos mógł mi jakos doradzic jak to zrobic najlepiej będe bardzo wdzieczna.

klinka
Gastarbeiter

Postautor: klinka » 20 gru 2012 09:27

ah nawet mi nie gadaj te konto to jedna wielka pomylka... banku lubia brac pod chu... jak wiesz o co mi chodzi... dzieki za rade jutro pojde do banku i to załatwie z nimi. a zaraza napisze complain :) pozdrawiam.

alicjaap
Gastarbeiter

Postautor: alicjaap » 17 sty 2013 00:40

moim zdaniem wystarczylo w banku zlozyc wniosek lub poprosic albo zlecic o zmiane konta z silver na classic(ono jest darmowe) i po krzyku...posiadasz konto za ktore nie musisz placic... :wink:

goraluk
Rezydent

Postautor: goraluk » 17 sty 2013 09:47

alicjaap pisze:moim zdaniem wystarczylo w banku zlozyc wniosek lub poprosic albo zlecic o zmiane konta z silver na classic(ono jest darmowe) i po krzyku...posiadasz konto za ktore nie musisz placic... :wink:

Dokładnie!
Wówczas pozostanie minus do spłaty, tylko minus zacznie się nadal pogłębiać, bo bank dowala karę za ujemne konto w rozliczeniu miesiąca. Kara jest dodawana do konta tworząc jeszcze głębszy minus.
Pożycz kasę, spłać konto by było zero lub powyżej, przynajmniej kary nie będą naliczane. Na drugi raz nie brać kont płatnych bo płacisz za dodatki komercyjne nie za konto.
Konta nie zamykaj bo zawsze może się kiedyś przydać.

Wróć do „Sprawy codzienne”