Tutaj zamieszczamy pytania dotyczące życia na wyspach, które nie kwalifikują się do innych kategorii
katgorzk
Gastarbeiter

Wyjazd do Londynu

Postautor: katgorzk » 16 sie 2012 09:40

Witam! Planuję w najbliższym czasie wyjechać do londynu lecz nie mam ani pracy ani mieszkania. Napiszcie co powinnam wiedzieć aby tam jechać zyciu tam o całym funkcjonowaniu jak już dojadę na miejsce. Mój język jest bardzo ubogi choć w najprostszych zdaniach daję radę. Proszę o pomoc co muszę wiedzieć,.

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 16 sie 2012 09:47

Wiesz co, takich tematow jest naprawde bardzo duzo na tym forum. Poszukaj, poczytaj a potem dopytaj o rzeczy ktore nie sa do konca jasne.

NoToCo
Rezydent

Postautor: NoToCo » 16 sie 2012 11:19

Po pierwsze musisz przywieźć ze sobą pieniądze, żeby jakoś przeżyć dopóki nie znajdziesz pracy, a koszty życia tutaj są znacznie wyższe niż w Polsce, ale o tym było w innych tematach.

SadiBaxton
Emigrant

Re: Wyjazd do Londynu

Postautor: SadiBaxton » 17 sie 2012 10:32

katgorzk pisze:Witam! Planuję w najbliższym czasie wyjechać do londynu lecz nie mam ani pracy ani mieszkania. Napiszcie co powinnam wiedzieć aby tam jechać zyciu tam o całym funkcjonowaniu jak już dojadę na miejsce. Mój język jest bardzo ubogi choć w najprostszych zdaniach daję radę. Proszę o pomoc co muszę wiedzieć,.

i to jest właśnie smutne
ludzie nasłuchają sie od innych jak to Londyn jest [piii...] i łatwo o robotę
przyjeżdżają bez kasy bez doświadczenia bez języka

i rzeczywistość brutalnie weryfikuje marzenia

moje zdanie
bez języka , bez mieszkania , bez kasy - do Londynu nawet pozwiedzać nie opłaca się przyjeżdżać a co dopiero zmieniać życie
owszem możesz próbować - jeśli ci się uda będę pod wrażeniem

maya
Rezydent
Kontaktowanie:

Postautor: maya » 17 sie 2012 13:14

Bez nagranej roboty i mieszkania nawet się nie zbliżaj do londynu.
Moja dobra rada..

katgorzk
Gastarbeiter

Postautor: katgorzk » 17 sie 2012 13:38

Ale jak załatwić sobię tą prace skoro nie znam języka nie mam znajomych, a oszustów jest wielu i tylko czekają. Nie chciałabym zostać oszukana.
A nic nie zrobić i nadal siedzieć w kraju już nie chcę.

Wróć do „Sprawy codzienne”