Tutaj zamieszczamy pytania dotyczące życia na wyspach, które nie kwalifikują się do innych kategorii
bombastik
Emigrant

Postautor: bombastik » 02 paź 2013 21:55

usercostam pisze:
bombastik pisze:
usercostam pisze:
elean pisze:a teraz mam pytanie innego typu:

Potrzebuję konta w banku - słyszałam o Lloyds - dobry pomysł?

Jak jeździsz do Polski to nie bardzo. Prawie zawsze blokują karty przy wypłacie z bankomatu.

Bo trzeba zadzwonic i powiedziec im ze sie bedzie korzystalo z karty poza granicami Anglii, tyle :D

W Lloyds to nie działa

A to ciekawe, u mnie dziala. W tym roku bylem w Horwacji na wczasach i zglosilem karte na Polske, Slowacje, Wegry, Chorwacje, Bosnie, wszedzie moglem placic karta i wyplacac pieniadze z bankomatow bez najmniejszego problemu.

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 02 paź 2013 23:51

bombastik pisze:
usercostam pisze:
bombastik pisze:
usercostam pisze:
elean pisze:a teraz mam pytanie innego typu:

Potrzebuję konta w banku - słyszałam o Lloyds - dobry pomysł?

Jak jeździsz do Polski to nie bardzo. Prawie zawsze blokują karty przy wypłacie z bankomatu.

Bo trzeba zadzwonic i powiedziec im ze sie bedzie korzystalo z karty poza granicami Anglii, tyle :D

W Lloyds to nie działa

A to ciekawe, u mnie dziala. W tym roku bylem w Horwacji na wczasach i zglosilem karte na Polske, Slowacje, Wegry, Chorwacje, Bosnie, wszedzie moglem placic karta i wyplacac pieniadze z bankomatow bez najmniejszego problemu.

Kiedy ja zgłaszałem, mówili że mają specjalny system i już nie trzeba zgłaszać. Pewnie byłeś dawno temu albo wydawałeś jakieś grosze.

bombastik
Emigrant

Postautor: bombastik » 03 paź 2013 21:48

W tym roku, a czy grosze? Dla jednego grosze, dla drugiego duzo pieniedzy.

bombastik
Emigrant

Postautor: bombastik » 03 paź 2013 21:48

W tym roku, a czy grosze? Dla jednego grosze, dla drugiego duzo pieniedzy.

Wróć do „Sprawy codzienne”