Tutaj zamieszczamy pytania dotyczące życia na wyspach, które nie kwalifikują się do innych kategorii
goraluk
Rezydent

Postautor: goraluk » 10 gru 2012 10:33

blondynek pisze:
goraluk pisze:A od kiedy Harvester to pub?

a co? restauracja bo wizerunek niedawno zmienieli i usiluja naprawic? :lol:

chain pub z jedzeniem w podrozy

znajdziesz takich mase w UK jesli duzo podrozujesz...ale pewnie duzo nie podrozujesz to ci sie wydaje ze nie wiadomo jaka restauracja to jest

wiekszosc owych 'restauracji' nalezy do browarow i sa typowe dla danego regionu UK
Harvester akurat ma korzenie w Morden (wiem bo mieszkam w tym rejonie); jak pojedziesz na polnoc to bedziesz mial Toby czy inne Molly (Yorkshire, Derbyshire)

najpierw swiata troche zwiedz, potem sie wypowiadaj

zwykla zarlodajnia podrozna jakich wiele :roll:

Zobacz tego świata choć 1/100 co ja i potem się wypowiadaj...
Powiem ci, że zaczynasz mnie śmieszyć, taka typowa blondi z polski co to w Polsce woła na ulicy: cab! :))
Odwiedź choć 1/q00 restauracji w jakich ja bywałem i bywam to pogadamy.
Nie porównuj siebie mieszkającej w wynajmowanym flacie ze mną. Bo ci jeszcze lata świetlne brakuje... Idź lepiej bawić się klockami w toalecie... Bo jeszcze lesaeholder przyjdzie i ci umowę zmieni:)))
A twoje korzenie w z jakieś wioski z polski nadal widać. Wiesz jest takie powiedzenie:
Chłop ze wsi wyjdzie wieś z chłopa nigdy - i jakoś mi bardzo pod to pasujesz.
A teraz wracaj do kuchni i chłopakowi kanapki przygotuj na budowę.

Theanchor
Gastarbeiter

Podziekowania

Postautor: Theanchor » 17 gru 2012 00:34

Bardzo dziekuje wszystkim za znalezienie czasu na moje pytania , i kieruje małą proźbe ie ma sensu spierac sie czym jest harvester Pozdrawiam i zycze weselych świąt i czekam na więcej wpisów

polaczek1299
Gastarbeiter

Postautor: polaczek1299 » 24 gru 2012 21:46

A ja uwielbiam polskie ziemniaki... nigdzie w UK nie jadlem tak smacznych ziemniakow jak w Polsce.
---

ewazraju
Rezydent

Postautor: ewazraju » 25 gru 2012 15:26

StaraBaba pisze:Jest - sniadanie podane do lozka dobrze po 9.. bo kto tak wczesnie MUSI wstawac zeby na 9 juz byc ubranym w jakims pubie....phewww

albo na kacu :roll:

polaczek1299
Gastarbeiter

Postautor: polaczek1299 » 31 gru 2012 08:46

Chociaż momentami to faktycznie ta kuchnia Polska może się znudzić... ale kuchnia Polska na święta na wigilie jest najlepsza! Nie ma lepszej ;)
----
Zobacz najlepsze i najbardziej skuteczne pozycjonowanie warszawa jakie kiedykolwiek miało miejsce. Zobacz i skorzystaj!
Ostatnio zmieniony 15 maja 2013 23:06 przez polaczek1299, łącznie zmieniany 1 raz.

daro43
Rezydent

Postautor: daro43 » 31 gru 2012 10:28

Polaczek cwaniaczek wypi........j z tymi suchymi tekstami i reklamami :!: :!: :!:

goraluk
Rezydent

Postautor: goraluk » 01 sty 2013 12:57

polaczek1299 pisze:Chociaż momentami to faktycznie ta kuchnia Polska może się znudzić... ale kuchnia Polska na święta na wigilie jest najlepsza! Nie ma lepszej ;)

Owszem Wigilia ale już same świta to co oferuje kuchnia Polska? Schabowy?
Już lepszy jest angielski indyk:)))

StaraBaba Ty i śniadanie do łóżka? A kto ci je zrobi i poda? Kociarnia?:)))
Ja jem śniadanko w Harvester w czasie kiedy tu zdyszana lecisz do pracy po przejechaniu w brudnych i śmierdzących autobusach i pociągach:) A ty o śniadaniu do łóżka:)) hehehe

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 02 sty 2013 11:35

goraluk pisze:StaraBaba Ty i śniadanie do łóżka? A kto ci je zrobi i poda? Kociarnia?:)))

Oj chcialbys wiedziec.... buahaaaaaaaaaa :lol:

goraluk pisze:[Ja jem śniadanko w Harvester

Podane przez kelnera ktory nasmarkal ci do kawy a przygotowane przez kucharza ktory w papier toaletowy/mycie rak nie wierzy...smacznego :lol:

polaczek1299
Gastarbeiter

Postautor: polaczek1299 » 07 sty 2013 19:55

Co jak co ale w UK nie ma takiego klimatu świąt jak u nas. Nie chodzi tylko o kuchnię ;)

---

Wróć do „Sprawy codzienne”