Tutaj zamieszczamy pytania dotyczące życia na wyspach, które nie kwalifikują się do innych kategorii
jonc
Gastarbeiter

Banki na dowód.

Postautor: jonc » 04 wrz 2013 18:34

Witam!
Wraz z przyjaciolka od przyszlego tygodnia zamierzamy zaczac nasze nowe zycie w Londynie.
Interesuja nas banki, w ktorym mozna zalozyc konto tylko na dowod - nasz znajomy zalozyl konto w Lloydsie, ale zastanawiamy sie, czy sa moze jakies lepsze banki, w ktorych konto mozna zalozyc tylko i wylacznie na dowod osobisty? :)

bombastik
Emigrant

Postautor: bombastik » 04 wrz 2013 20:48

Lepsze banki? Bank jak bank, wyplate przelewaja, placisz online za rachunki, to wszystko, co za roznica?
Sam mam konto w Lloydsie od 2008 roku i zlego slowa nie moge powiedziec.

bombastik
Emigrant

Postautor: bombastik » 04 wrz 2013 20:48

Lepsze banki? Bank jak bank, wyplate przelewaja, placisz online za rachunki, to wszystko, co za roznica?
Sam mam konto w Lloydsie od 2008 roku i zlego slowa nie moge powiedziec.

Usercostam
Rezydent

Re: Banki na dowód.

Postautor: Usercostam » 04 wrz 2013 23:04

jonc pisze:Witam!
Wraz z przyjaciolka od przyszlego tygodnia zamierzamy zaczac nasze nowe zycie w Londynie.
Interesuja nas banki, w ktorym mozna zalozyc konto tylko na dowod - nasz znajomy zalozyl konto w Lloydsie, ale zastanawiamy sie, czy sa moze jakies lepsze banki, w ktorych konto mozna zalozyc tylko i wylacznie na dowod osobisty? :)

Spróbuj poprosić o konto islamskie. Nie będziesz musiała płacić żadnych opłat i przy okazji jest mniejsza szansa, że odmówią bo możesz ich oskarżyć o rasizm.

Ignacytra
Gastarbeiter

Postautor: Ignacytra » 05 wrz 2013 14:19

ja mam konto juz od 8 lat w barclays i nic za nie nie place wiec super, podobno cos tam ludzie mowia ze hsbc jest lepszy ale ja tam nie wiem. Trzeba miec kase zeby myslec o dobrym banku :)

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 06 wrz 2013 01:04

Ignacytra pisze:ja mam konto juz od 8 lat w barclays i nic za nie nie place wiec super, podobno cos tam ludzie mowia ze hsbc jest lepszy ale ja tam nie wiem. Trzeba miec kase zeby myslec o dobrym banku :)

Ja mam konta chyba we wszystkich bankach i każdy ma swoje plusy i minusy - które są mało istotne...

Wróć do „Sprawy codzienne”