Tutaj zamieszczamy pytania dotyczące życia na wyspach, które nie kwalifikują się do innych kategorii
nante
Gastarbeiter

Islamizacja

Postautor: nante » 14 lip 2013 16:13

Cześć,

planuję wyjazd do Anglii(Londynu) w najbliższych miesiącach, natomiast coraz częściej pojawiają się w mediach i sieci artykuły o 'wybrykach' radykalnych islamistów. Jako że wiem, jak działają media, chciałbym się dowiedzieć jak to wygląda rzeczywiście - oczami osób, które tam mieszkają. Czy kraj powoli przemienia się w kraj islamski, czy nieprzyjemne incydenty zdarzają się często? Czy warto w ogóle rozważać Anglię jako kraj do wyjazdu?

Pozdrawiam

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 14 lip 2013 20:25

No i już powoli zaczyna się ucinanie głów. W imie pokoju oczywiście

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 14 lip 2013 20:55

Absolutnie nie przyjezdzaj, jedz kebaba w Polsce. Tutaj normalnie strach sie bac.

Wszyscy siedzac na zasilkach dlatego ze sie BOJA z domu do pracy wyjsc bo na kazdym rogu jakis black ninja z maczeta czatuje, szczegolnie na nowo przybylych Polakow.

nante
Gastarbeiter

Postautor: nante » 14 lip 2013 21:26

Ironia jest potrzebna bo zadalem rzeczywiscie idiotyczne pytanie... Jakby ktos, kto nie ma potrzeby udawania wszechwiedzacego i rekompensowania jakichs kompleksow, sensownie odpowiedzial mi na pytanie - bylbym wdzieczny.

BrejkerBrejker
Gastarbeiter

Postautor: BrejkerBrejker » 15 lip 2013 07:12

Pewnie tej drewniano-polnej.

Tam gdzie ja Kazimierz Wielki zastal drewniana i... tak zostawil bo uznal, ze im juz nic nie pomoze :lol:

numerowa
Emigrant

Postautor: numerowa » 15 lip 2013 14:05

Prasa rozpisuje sie rowniez o wybrykach Brytyjczykow, Polakow i innych. Wybryki zdarzaja sie wszedzie. Jest tu wielu muzulmanow, ale wiekszosc z nich to normalni ludzie, tylko chodza do meczetu (albo i nie) i obchodza swoje swieta zamiast np. Bozego Narodzenia.
(Choc mam kolege muzulmanina, ktory Boze Narodzenie tez obchodzi, bo jego mama jest chrzescijanka. A moja kolezanka muzulmanka wyprawiala ze mna Boze Narodzenie gdy kiedys nie mialam z kim spedzic swiat.)

Ja bym sie nie obawiala muzulmanow tylko ludzi idotow, jakiejkolwiek by byli wiary/narodowosci

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 15 lip 2013 15:49

emigrantka pisze:Wszyscy siedzac na zasilkach dlatego ze sie BOJA z domu do pracy wyjsc bo na kazdym rogu jakis black ninja z maczeta czatuje, szczegolnie na nowo przybylych Polakow.

Ci przezorniejsi wychodzą do pracy ze świnią na smyczy.

Wróć do „Sprawy codzienne”