Tutaj zamieszczamy pytania dotyczące życia na wyspach, które nie kwalifikują się do innych kategorii
TabShift
Gastarbeiter

podroz DLR - metro

Postautor: TabShift » 24 sie 2011 11:36

Witam. Mam takie pytanie, podrozuje do pracy ze wschodniego do zachodniego londynu. Moja podroz polega na przesiadce z DLR do metra. DLR wchodzi w sklad transport for London, wiec uzywa sie tam karty oyster. Wchodzac do DLR 'podbijam' karte, wychodzac tez (wysiadam na stacji tower gateway). Aby kontynuowac pozdroz musze isc do stacji tower hill i przesiac sie do metra i poworzyc procedure 'podbic; karte itp. Chce sie dowiedziec czy oplata pobierana jest jak za jedna podroz czy jak za dwie. Dla mnie jest to kontynuacja pozdrozy. Dopiero od paru dni mieszkam na wschodzie wiec nurtuje mnei to pytanie. Mam nadzieje ze ktos sie orientuje i pomoze. Dzieki z gory :wink:

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 24 sie 2011 15:05

Nie uzywaj PAYG przy tego typu trasach, nie raz mi ukradlo kase w Stratford przy przesiadce z metra na DLR lub odwrotnie, chociaz to ta sama stacja i ze stacji sie nie wtchodzi zeby sie przesiasc - i tam musisz "touch in and out" z peronu (!!!) o czym nie wiedzialam bo dla mnie to jedna stacja/jedna podroz i po kieszeni mnie sieklo pare razy.

Wiem ze nie piszesz o Stratford ale ogolnie o DLR/Metro - ta sama sytuacja.

Jak wyzej, kup tygodniowke/miesieczny dla pewnosci.

TabShift
Gastarbeiter

Postautor: TabShift » 27 sie 2011 13:45

Dzieki za rade :D Pozdrawiam

Wróć do „Sprawy codzienne”