Tutaj zamieszczamy pytania dotyczące życia na wyspach, które nie kwalifikują się do innych kategorii
km8276419
Gastarbeiter

młodosci !! dodaj mi skrzydła -a rozum wyparuje napewno!!

Postautor: km8276419 » 19 gru 2010 08:45

Zawieszeni w wirtualnych światach zbyt mocno, zachłyśnięci nowa rzeczywistością zbyt często zbliżacie się do Matrixa zapominając o realnym świecie.. Aby umieć się odnaleźć w tym tak innym świecie i nie zagubić siebie - trzeba mieć w sobie ugruntowane wartości. Wam młode Polki i Młodzi Polacy wydaje się , że tam aby zaistnieć - trzeba sie podporządkować istniejącym tu zasadom" Wszystko wolno!! hulaj babula - piekła nie ma , ani BOGA nie ma... a jak trwoga - to do BOGA !! i prośby o pomoc - o zrozumienie .. Niejednokrotnie wyjeżdżając tu do "krainy miodem płynącej" jak w Polsce sie wydaje zrywacie stosunki z domem rodzinnym ...z rodzicami zgłasza matką, bo to wam juz niepotrzebne...bo matka tu w tym świecie i jej serce , troska , to "zacofanie - nie ten świat , nie ten wiek" a ponadto ...co mi tam będzie ktokolwiek dyktował!! Ja jestem tu PANEM - BOGIEM i PLEBANEM - na pewno , każdy człowiek ma swoje prawa do życia , do indywidualności , z moich obserwacji tutaj was wszystkich młody - wydaje mi sie , że zachowujecie sie niejednokrotnie jak pies spuszczony z uwięzi, zapominając, że droga bez Boga i jego wartości....to droga donikąd!! W Anglia od zarania dziejów panowała niemoralność - rozwiązłość obyczajów za przyzwoleniem wszystkich od samej góry począwszy...i Wam młodym taki świat sie podoba, podkreślam nie wszystkim!! Bo znam młodych ludzi , którzy "pozostali ludźmi - nie tylko z nazwy ale i w postępowaniu - zachowali swoja godność , honor - obyczajność - i osiągnęli sukcesy - nadal osiągają - Zbyt często to, co ważne i bardzo ważne i najważniejsze jest przez nas niezauważane i niedostrzegane, wymazywane ,deptane wyrzucane i mieszane z błotem później, jest już za późno , choć powiem , że nigdy nie jest za późno na zmiany , trzeba tylko CHCIEĆ dostrzec zło - umieć je nazwać po imieniu - przemeblować wartości - i przede wszystkim - stać się na nowo człowiekiem!! nie z nazwy. [/b]

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 19 gru 2010 12:48

Lo matko.. a mialo byc tak pieknie... :lol:

Wróć do „Sprawy codzienne”