Tutaj zamieszczamy pytania dotyczące życia na wyspach, które nie kwalifikują się do innych kategorii
numerowa
Emigrant

Postautor: numerowa » 21 mar 2013 14:48

Oczywiscie, ze deportuja nielegalnych imigrantow, nie zapominajmy, ze nie tylko Polacy emigruja do Uk, ale ludzie z calego swiata, sama znalam kilku Brazylijczykow, ktorzy zostali deportowani z powrotem do Brazylii, bo im sie wiza skonczyla i ktos na nich doniosl (zwykle inni Brazylijczycy).

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 21 mar 2013 15:53

Ale tu mowa o deportacjach do Polski, polskich kryminalistow stad...

aina24
Rezydent

Postautor: aina24 » 22 mar 2013 10:12

to, ze kryminalistow deportuja to rzecz oczywiscta, nawet sie o tym nie mysli, post pierwszy dotyczyl obawy o ogolne ewentualne deportowanie emgrantow i tego dotyczylo pytania. Powyzszy belkot jestja zwykle nie na temat, wiec nawet nie czytalam, numerowa wypowiedziala sie w temacie akurat.

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 22 mar 2013 10:37

aina24 pisze: numerowa wypowiedziala sie w temacie akurat.

co TOBIE niezbyt czesto sie zdarza :)

Numerowa - sorki, ja zalozylam ze zakladajacy temat o deportacje Polakow pyta,...

Monkey234
Gastarbeiter

Postautor: Monkey234 » 27 mar 2014 11:39

Może mi ktoś wyjaśnić jak to jest z tą deportacją dokładnie? Staram się szukać informacji, ale nigdzie nie jest to jednoznacznie opisane, w sumie sporo odnośnie tematu deportacji znalazłem na ekstradycja.eu/ natomiast w dalszym ciągu nurtuje mnie pytanie. Czy jeśli pracuje w Angli opłacam rachunki nie mam problemów z prawem etc, to jakiś urzędnik może sobie wymyślić, że wyśle mnie do domu, bo tak mu się podoba? Czy musi mieć jakieś konkretne ku temu podstawy?

aina24
Rezydent

Postautor: aina24 » 28 mar 2014 00:04

Monkey234 pisze:Może mi ktoś wyjaśnić jak to jest z tą deportacją dokładnie? Staram się szukać informacji, ale nigdzie nie jest to jednoznacznie opisane, w sumie sporo odnośnie tematu deportacji znalazłem na ekstradycja.eu/ natomiast w dalszym ciągu nurtuje mnie pytanie. Czy jeśli pracuje w Angli opłacam rachunki nie mam problemów z prawem etc, to jakiś urzędnik może sobie wymyślić, że wyśle mnie do domu, bo tak mu się podoba? Czy musi mieć jakieś konkretne ku temu podstawy?

Mowiac w skrocie to tak, trzeba miec konkretne, powazne podstawy by kogos deportowac podstawy typu przestepstwa, wiec spij spokojnie;) ale poczytaj sobie na temat jakie masz prawa w tym kraju w wyniku czlonkostwa Polski w uni europejskiej I ogolnie prawo w tym kraju, bo widze, ze troszke nie znasz swoich praw a to ciekawe I przydatne w zyciu;)

adelajdoo
Gastarbeiter

Postautor: adelajdoo » 28 mar 2014 10:47

Dokładnie, bez przyczyny Cię nie deportują..

Wróć do „Sprawy codzienne”