wszystko co nadaje się nigdzie czyli śmietnik
MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 07 kwie 2011 09:39

A ja sie zgadzam z Magdelka i Maya. W koncu od pogaduszek jest Hyde Park.

banita
Rezydent

Postautor: banita » 07 kwie 2011 09:54

czyli wszystkie inne fora powinny miec opcje ze mozna zamiescic w nich tylko post ale bron boze zadnej odpowiedzi bo jak pada odpowiedz to juz mamy rozmowe (z definicji) :roll: brawo ...

aina24
Rezydent

Postautor: aina24 » 07 kwie 2011 10:42

magdelka pisze:Ludzie nie macie bladego pojęcia o czym piszecie!!!
Wiele ludzi kojaży paznokcie przedłużane z 3 cm szponami cojest totalnym nieporozumieniem! Jestem ciekawa czy ,,znawcy'', którzy do tej pory nie dołożyli nic od siebie w tym temacie wiedzą, że dzięki przedłużaniu akrylem albo żelem można przeprowadzić rekonstrukcje paznokci, np. zniekształconych po różnych urazach??? Albo, że istnieją żele wapniowe, które nakłada się na naturalną płytkę paznokcia po to aby je wzmocnić???

Tyle ode mnie.

akurat tu nie chodzilo o powazne choroby paznokciowe jak grzybica itd bo to zupelnie cos innego, ale o puste doczepianie cacek na paznokcie. Jak np tu:

http://grono.net/paznokcie-zelowe/topic ... /0/#bottom

dla mnie to wyglada jak by ptak nasral :roll:

no i nie mow, ze w tym da sie zmywac gary, sprzatac, dlatego napisalam, ze to swiadczy o proznosci bo i to prawda.

maya
Rezydent
Kontaktowanie:

Postautor: maya » 07 kwie 2011 14:01

Banita, nie udawaj, dobrze wiesz o co chodzi. :D
Wiem, że tylko we trójkę ciągniecie to forum ale ja miałem na myśli:
-aina. Dziewczyna się pyta o stylistkę paznokci a ty już wywalasz swoje mycie garów, sprzątanie itd. Za chwilę grzybica, poważne choroby i śmierć zapewne.
Myślisz, że magdę interesują twoje rybki, zmywanie glonów i gówien z dna akwarium ?

Za chwilę za tobą reszta leci i się zaczyna. O to mi chodzi.
Negujecie spam na forum ale sami potraficie też czasem pośmiecić.

No.

banita
Rezydent

Postautor: banita » 07 kwie 2011 14:14

ale co ma do tego moderator?

pozatym zyjemy w wolnym kraju, kazdy ma prawo do swobodnej wypowiedzi, czy to na temat czy nie, czy madrze czy nie

jak ktos nie chce przeciez nie musi tego czytac :roll:

ja tez jestem "przeciwnikiem" tipsow - i co? bana mam za to dostac?

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 07 kwie 2011 14:26

Nie, ale nie musisz spamowac tematu ktory, tak sie sklada, nie jest zatytuowany: "co Banita mysli o tipsach" :P

banita
Rezydent

Postautor: banita » 07 kwie 2011 14:35

ale moge

smieszni jestescie

dyskusja z rodzaju - przyganial kociol garnkowi - nawet maya pare razy sie zlamal ... marc zdaza sie ale juz nie tak czesto jak kiedys ... o blondi nie wspominajac

i wy bedziecie innych pouczac o spamowaniu? no dajcie spokuj bo dzis nie 1 kwietnia

aina24
Rezydent

Postautor: aina24 » 07 kwie 2011 14:45

maya pisze:Banita, nie udawaj, dobrze wiesz o co chodzi. :D
Wiem, że tylko we trójkę ciągniecie to forum ale ja miałem na myśli:
-aina. Dziewczyna się pyta o stylistkę paznokci a ty już wywalasz swoje mycie garów, sprzątanie itd. Za chwilę grzybica, poważne choroby i śmierć zapewne.
Myślisz, że magdę interesują twoje rybki, zmywanie glonów i gówien z dna akwarium ?

Za chwilę za tobą reszta leci i się zaczyna. O to mi chodzi.
Negujecie spam na forum ale sami potraficie też czasem pośmiecić.

No.

toz to chyba ona o tych powaznych schorzeniach pisala jako wytlumaczenie do swojej proznosci :roll:

ja napisalam tylko, ze doczepianie paznokci wyglada glupio i nie estetycznie jakby ptak nasral, a do tego nic takimi lapami nie mozna zrobic :roll:

maya
Rezydent
Kontaktowanie:

Postautor: maya » 07 kwie 2011 15:33

Ja tylko wyraziłem swoją opinię.
Dzięki blondi ale nie piję ale latte chętnie :)
Aina ok, masz rację, wracajmy już do stylistek i paznokci.

Jakby nie patrzeć to sprawa moda i on niech główkuje ocb.

:twisted:

Magdelka
Gastarbeiter

Postautor: Magdelka » 08 kwie 2011 11:55

Aina24 napisała:[/quote]

akurat tu nie chodzilo o powazne choroby paznokciowe jak grzybica itd bo to zupelnie cos innego, ale o puste doczepianie cacek na paznokcie. Jak np tu:

http://grono.net/paznokcie-zelowe/topic ... /0/#bottom

[/quote]

Nie chodzi o grzybice??? Nawet nie wiesz w jakim jesteś błędzie.
Przypominam, że ten temat do dyskusji to SZUKAM DOBREJ STYLISTKI PAZNOKCI!
Wiesz co to znaczy DOBRA stylistka??? Pozwól, że Cię oświecę, bo jak narazie stereotypy biorą u Ciebie górę.
Dobra stylistka przede wszystkim DBA o paznokcie. Nie pisze o osobach, którym się wydaje, że są stylistkami, a w rzeczywistości mogą ludziom krzywde zrobić.
Napisałaś, że nie chodzi o grzybice i choroby paznokci. Nawet nie wiesz co piszesz, ręce opadają!
DOBRA STYLISTKA przede wszsytkim dba o DEZYNFEKCJE I STERYLIZACJE NARZĘDZI, w przeciwnym wypadku można zarazić się od grzybów po AIDS!

Stylistka nie zajmuje się chorobami paznokci??? CO ZA BZDURA!!!Stylistka czyli osoba odpowiednio przygotowana do tego zawodu, powinna być wyedukowana jeśli chodzi o choroby paznokci i ewentualną pomoc w ich leczeniu. Oczywiście nie piszę teraz o raku paznokcia bo takimi sprawami zajmuje się onkolog.
Kolejny przykład wrastające paznokcie, i tak można by długo wymieniać.

Tak więc następnym razem, jak będziesz chciała coś napisać, pomyśl, czy Twoja wiedza jest chociaż minimalna, żeby móc pokazać jak mądra jesteś w tym temacie. Zakres możliwości stylistki nie kończy się na przedłużaniu paznokci!
Wkleiłaś linka z przedłużonymi DŁUGIMI paznokciami, a gdzie są KRÓTKIE paznokcie???
W Polsce miałam bardzo dobrą stylistkę, moje paznokcie wystawały ledwo poza opuszek, nigdy nie nosiłam paznokci kilku centymetrowych. Na logikę, co mogłabym zrobić w paznokciach 3 cm?
Dobrze przedłużone paznokcie są trudne do rozróżnienia od naturalnych, mogę się założyć, że nawet nie wiedziałabyś które są które (nie piszę o kilku centymetrowych paznokciach).

Temat: SZUKAM DOBREJ STYLISTKI PAZNOKCI. Znasz taka??? Nie? TO PO CO SIĘ TU WYPOWIADASZ I ZMIENIASZ TEMAT?

Wróć do „Śmietnik”