wszystko co nadaje się nigdzie czyli śmietnik
doslenguas
Gastarbeiter

Dwujęzyczne książki dla polskich dzieci!

Postautor: doslenguas » 23 paź 2008 12:51

Witam serdecznie,
Nazywam się Magda i jestem właścicielką nowego wydawnictwa książek dwujęzycznych dla dzieci DOS LENGUAS PUBLISHING.
Pełną parą wystartowaliśmy właśnie z dwoma klasykami literatury dziecięcej - Smokiem Wawelskim i Kwiatem Paproci - w sześciu wersjach językowych! Jak będziecie mieli okazję się przekonać, wszystkie tłumaczenia są bardzo wysokiej jakośći i to przede wszystkim wyróżnia nasze książki z tłumu. Teksty sprawdzane są wielokrotnie przez native speakerów, co gwarantuje język żywy i prawdziwy! Plus, jest na czym zawiesic oko—na pięknych, ręcznie malowanych ilustracjach.

Zdaję sobie sprawę z tego, jak trudno jest czasem podtrzymać znajomość języka ojczystego u dzieci dorastających poza granicami kraju. Język używany na co dziń zaczyna w pewnym momencie dominować... To był właśnie powód do założenia Dos Lenguas. Z naszymi książeczkami nauka obu języków jest przyjemnością.

Jako dumna założycielka Dos Lenguas wraz ze wszystkimi zdolnymi ludzmi, którzy pomogli mi w realizacji zadania, SERDECZNIE ZAPRASZAM do odwiedzenia naszej księgarni [url]WWW.TALESFROMHOME.CO.UK [http://www.talesfromhome.co.uk/acatalog/Bilingual.html] i do zakupu! W sekcji BILINGUAL znajdziecie całą naszą kolekcję. Mam nadzieje że książeczki spodobają się Wam i Waszym dzieciakom.
Miłej lektury!
www.dos-lenguas.com

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 23 paź 2008 14:01

A co z dziecmi troj-jezycznymi ?

np. ojciec polak, matka hiszpanka, a zyjacymi w UK ?

a pozatym to fajna inicjatywa :) podoba mi sie.

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 23 paź 2008 14:05

... a listonosz z Hondurasu, 4 jezyczne :)

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 23 paź 2008 15:21

Artur79 pisze:... a listonosz z Hondurasu, 4 jezyczne :)

Oj Arturze chyba miales 2 z geografii. W Hondurasie mowi sie po hiszpansku :)

banita
Rezydent

Postautor: banita » 23 paź 2008 15:33

hehehe patrz Artur jak sie user szybko uczy :lol: juz cie zagiol :lol:

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 23 paź 2008 16:04

jestem z niego dumny :lol:
oczywiscie zrobilem to zeby sprawdzic jego czujnosc ;)

Wróć do „Śmietnik”