wszystko co nadaje się nigdzie czyli śmietnik

Czy wolisz jechac z bialym kierowca taxi?

Wole bialego kierowce taxi
5
45%
Wole czarnego kierowce taxi
1
9%
Nie mam zdania
5
45%

Liczba głosów: 11

AnkaMAk

Postautor: AnkaMAk » 29 wrz 2008 19:39

hmmm... bylam tam kilka razy. masz dwa wjazdy - dla autokarow i drugi, gdzie mozna zaparkowac na bodajze pol godziny. przez wjazd dla autokarow przejezdza mnostwo taksowek, samochodow... jestes pewien, ze myslisz o coach station? bo na national express jest jak opisujesz - zakaz wjazdu na wszystko poza autobusami.

Brain
Gastarbeiter

Postautor: Brain » 29 wrz 2008 19:51

Znaczy, ze national odwiedzilem? :) whatever.

AnkaMAk

Postautor: AnkaMAk » 29 wrz 2008 19:57

pewnie tak. sek w tym, ze kierowca taksowki, bialy, czarny czy zielony, powinien wiedziec, ktory jest ktory. w koncu to jego praca, znac miasto. wyobraz sobie, gdyby facet wiozl jakas turystke, marnie mowiaca po angielsku; pewnie ucieklby jej autobus zanim znalazlaby wlasciwy przystanek.

woo
Emigrant

Postautor: woo » 29 wrz 2008 20:33

Ja mam duzy respekt dla black cabbies - gdzies w tv widzialem jak wyglada egzamin. Oni musza cala AZ na pamiec umiec i z pamieci powiedziec skad jak dojechac.

AnkaMAk

Postautor: AnkaMAk » 29 wrz 2008 20:41

ano, ciezko licencje dostac. pamietam, jak kiedys o malo nas taki cabbie nie wywalil, bo rozmawialismy o meczu i kolega stwierdzil, ze jakas tam druzyna jest do d... . kierowca (fan klubu) sie zatrzymal i powiedzaial, ze albo wysiadamy albo kolega sie zamknie. nie do smiechu nam bylo wtedy.

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 29 wrz 2008 21:44

Mnie kiedys ochrona wywalila z jakiegos klubu (nie pamietam jakiego). Byl wtedy jakis koncert, wszedlem na scene sie zapytac cos jednego muzyka, ale przecenilem swoje mozliwosci i wywalilem sie. Wstalem jakos i poszedlem sobie gdzie indziej, ale juz za bardzo nie bylem w stanie chodzic. Wiec mnie wyniesli prosto do czarnej taksowki. Jakos wymamrotalem gdzie chce jechac.
Niestety w polowie drogi zaczalem rzygac :) Na siebie i w okolo.
Dodatkowe £100 mnie ta przyjemnosc kosztowala ;)
Zeby nie bylo, nie jestem z tego dumny i wiecej czegos takiego nie zrobilem.

Ah kierowca byl tak mily, ze nawet zaproponowal, ze mnie zaprowadzi do domu :) Ale jakos doszedlem tzn. po otwarciu drzwi zasnalem na korytarzu.

Brain
Gastarbeiter

Postautor: Brain » 29 wrz 2008 23:58

No w Black Cab ciezko trafic idiote, za duzy odsiew jest na egzaminie. Ale zawsze sa wyjatki od reguly.

Wróć do „Śmietnik”