Uczelinie, gimnazja, przedszkola ...
klarap
Gastarbeiter

Szkoła dla 9-latka

Postautor: klarap » 28 lip 2012 08:41

Witam, nie wiem czy nie jest już za późno ale chce próbować, chodzi o szkołę dla mojego syna. Razem z żona mieszkamy w Londynie na Greenford (Sudbury Hill) nasz syn przyleciał tydzień temu do nas na wakacje ale zdecydowaliśmy, żeby został na stałe, ponieważ my nie wracamy do Polski. Na ta chwilę pilnie poszukujemy informacji w sprawie edukacji syna tu na miejscu - jak to się robi, jak załatwia. Prosze o pomoc.

karolusia13
Gastarbeiter

Postautor: karolusia13 » 06 sie 2012 19:57

Witam!
Mam bardzo podobną sytucję. Z tą różnicą, że mam córkę :lol: i mieszkam na Cockfosters (Enfield). U nas wyglądało to tak, że poszłyśmy do councilu. Tam dostałam wykaz szkół i formę do wypelnienia. Z całego wykazu musiałam wybrac 6, wypełnic wcześniej wymienioną formę, miec potwierdzenie adresu, paszport i akt urodzenia oraz dziecko ze sobą. Ponieważ teraz jest okres wakacyjny nie rozpatrzą mojego wniosku, aż do rozpoczęcia roku szkolnego. Wtedy dadzą mi miejsce tam gdzie będzie wolne. Chyba, że będę miała szczęście i dadzą mi w tej szkole którą sobie wybrałam. To tak pokrótce. W razie pytań możecie do mnie napisac maila. Życzę powodzenia
Karolina

Wróć do „Edukacja”