Uczelinie, gimnazja, przedszkola ...
vakoss
Gastarbeiter

Gorsze czy nie gorszy Cos chce zrobic w tej sprawie

Postautor: vakoss » 23 sty 2012 15:49

Krotko, uwazam ze moje dziecko jest gorzej traktowane od innych w szkole. Aniolek to nie jest nie powiem, ale za kazda rzecz jaka przeskrobie natychmiast jest wyrzucany. Za brzydkie slowo, za niesluchanie, za nieuwazanie na lekcji. Od razu telefon do domu po natychmiastowy odbior. Nigdy nikogo nie uderzyl, nigdy nic nie ukradl tylko te rzeczy co napisalem. Natomiast byl pare razy pobity i okradziony w obecnosci swiadkow (np. pani od pilnowania) i niebylo zadnej konsekwencji do tych osob. Piszac zadnej mam na mysli ZADNEJ.
Nie zalezy mi na rozstrzasaniu etycznej strony tej sprawy tylko na mozliwosci postepowania i doswiadczeniu w sposobie rozegrania jak najlepiej tej akcji bo mam tego k..wa po dziurki w nosie ze jest gorzej traktowany od swietych krow, byc moze wiecie jakich. Jesli znacie metody dzialania, wlasne doswiadczenie, co najlepiej zrobic etc. bede wdzieczny za sugestie.
Napisze jeszcze raz nie oczekuje pytan w rodzaju ze jestem przewrazliwiony na punkcie mojego malego biedulka albo ze sobie wymyslilem problem i moge udac sie do psychologa, bardziej mi zalezy na konkretnych rzeczach, tj. interwencji, organizacji, sposobu zalatwienia czy oficjalnego postraszenia

lolcol
Gastarbeiter

Postautor: lolcol » 15 mar 2012 19:31

Jako osoba, ktora ukonczyla angielskie secondary school, college, i teraz jest na studiach, pozwole sobie odpowiedziec.

Osobiscie nigdy nie zauwazylam, zebym w jakikolwiek sposob byla traktowana gorzej niz jakikolwiek inny uczen. Nigdy. Zawsze bylam traktowana na rowni z moimi angielskimi znajomymi. Jezeli uwazasz, ze zachowania Twojej szkoly sa rasistowskie, to polecam napisania listu do Head Teacher'a z prosba o wyjasnienie sytuacji. Anglicy sa bardzo przerwazliwieni na slowo 'rasizm' i jak tylko to uslysza, na pewno cos z tym zrobia.

Mysle jednak, ze na pewno sprawa wygladalaby lepiej, gdyby Twoj syn poprawil swoje zachowanie. Jezeli tata uwaza, ze przeklinanie dzieciaka w szkole jest ok, to moim zdaniem tu jest cos nie tak. W mojej szkole uczniowie, ktorzy sie zle zachowywali byli traktowani BARDZO ostro. Polecam rozmowe z synem na poczatek.

Wróć do „Edukacja”