Uczelinie, gimnazja, przedszkola ...
boratorabora
Gastarbeiter

Czyżbyśmy się w końcu doczekali prawdziwej, legalnej uczelni

Postautor: boratorabora » 25 lis 2009 11:15

Jestem byłym studentem tych krętaczy z Lodzi, wiec teraz już podchodzę sceptycznie do pseudo uczelni w Londynie. Wiem, że w chwili obecnej nie ma żadnej, która miałaby pozwolenie na prowadzenie swojej placówki. Jedni tylko maja zezwolenie na prowadzenie zajęć przez Internet i to tylko w 30% reszta zajęć musi się odbywać się w Polsce niezależnie czym tam mydlą oczy ludziom.

WSHE czy AHE czy tam The College of Arts and Technology bo to wszystko jeden grzyb jak również Ci z Polskiej Akademii czy Europejskiej Wyższej Szkoły Prawa i Administracji prowadzą nauczanie gdzie ludzie otrzymają nic nie warte dyplomy nie ważne.

A tu nagle wczoraj wieczorem otrzymałem emaila z zaproszeniem na uniwerek w Greenwich gdzie Akademia Humanistyczna otwiera swoja uczelnie i zapraszają na spotkanie gdzie będzie można im zadawać wszystkie niewygodne pytania.

CZY MYSLICIE ZE W KONCU DOCZEKALISMY SIĘ PRAWDZIWEJ LEGALNEJ POLSKIEJ UCZLENI W LONDYNIE ?
CZY MYSLICIE ZE BEDA MOGLI W ZGODZIE Z PRAWEM WYSTAWIAC DYPLOMY I PROWADZIC ZAJECIA ?

Kiedyś do nich dzwoniłem i mówili, że nie maja jeszcze zgody, ale jest to dla nich priorytet, bez którego nic nie rozpoczną z wiadomych przyczyn.
W emailu jest wyraźnie napisane cyt.: „Z dumą informujemy, że Ministerstwo Spraw Zagranicznych pozytywnie odniosło się do złożonego wniosku o prowadzenie studiów na Wydziale Politologii w Londynie.”

Dla mnie brzmi jakoś tak interesująco.

Zachęcam wszystkich którzy mieli cokolwiek wspólnego z tą uczelnią do wypowiadania się na tym forum

pawelczyk
Gastarbeiter

uczelnia

Postautor: pawelczyk » 30 sty 2010 23:25

niby na głównej stronie uczelni jest kopia zgody Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego na utworzenie w Londynie Ośrodka Dydaktycznego i prowadzenie w nim dwóch trzecich zajęć co oznacz że niestety będą one odbywać się też w Polsce

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 31 sty 2010 04:57

CZY MYSLICIE ZE W KONCU DOCZEKALISMY SIĘ PRAWDZIWEJ LEGALNEJ POLSKIEJ UCZLENI W LONDYNIE ?

Tak, cale szczescie - bo przeciez dyplom z LSE to nic w porownaniu do polekij magisterki - nareszcie... polskie uczelnie w Londynie....

W stolowkach bedzie zurek z kilbasa i salceson, chleb ze smalcem....

W kibelkach beda babcie siedzialy i liczyly funciaka odmiezajac 10 cm papieru (ten szary specjalnie z Polski sciagna)

W recepcji bedzie mozna zostawic paczki na wysylke do Polski przez Zolw Trans czy jak im tam.

Bedzie platna szatnia...a na scianie obok ogloszneia o pracy "bez jezyka"

Wohooooooooooooooooooooo nareszcie....

:roll:

Wróć do „Edukacja”