Uczelinie, gimnazja, przedszkola ...
angik

Postautor: angik » 17 sty 2009 10:51

Kazdy i tak zrobi jak zechce. Sama zainteresowana pyta czy ta uczelnia jest cos warta i dostaje szczere odpowiedzi . Ciezko zostac tlumaczem przysieglym i trzeba byc naprawde dobrym i skonczyc dobra szkole. Dziewczyna ma ambitne plany, tylko sie nie docenia, uwaza ze sobie nie poradzi na angielskiej uczelni zanim jeszcze sprobowala. I to wlasnie forumowicze chca jej uswiadomic.

Babcia Jadzia
Emigrant

Postautor: Babcia Jadzia » 17 sty 2009 11:31

mikus28 pisze:posluchajcie
ja rozumie ze wielu z Was posiadło język angielski z małym paluszku, ale to nie powod by krytykowac ludzi ktorzy z powodow jezykowych a raczej ich braku chca studiowac po polsku. wyjechali z kraju zapewne po maturze, a czy to zle ze chca studiowac. wiecej zapewne pojmą ucząc sie po PPolSkU!!!!! JA WCALE TEGO NIE KRYTYKUJE... wręcz przeciwnie, fajnie ze Polacy chca sie tu kształcić,a to juz nie ważne czy Polskich czy Angielskich uczelniach....owszem studiowanie na angielskim daje im bezposrednia szanse ulepszaniaswych zdolnosci, ale jesli powiedzmy ktos jest naprawde mądry ,tyle ze nauka JEZYKOW przychoodzi mu bardzo trudno to co ma zrobic?? nie krytykujmy Polakow tylko dlatego ze chca studiowac na PoLsKiCh SZKOLACH...

Pokrzyczales sobie? No to wdech i wydech i moze joge poswicz na nerwy?

Autorce postu chodzi o studiowanie filologi angielskiej w UK na uczelni polskiej.

To jest ... dziwne.

veda
Emigrant

Postautor: veda » 17 sty 2009 19:02

[quote="AngiK"]Kazdy i tak zrobi jak zechce. Sama zainteresowana pyta czy ta uczelnia jest cos warta i dostaje szczere odpowiedzi . quote]

nie dostala zadnej odpowiedzi na temat tej uczelni.
Rozpisujecie sie, ze to dziwne itp, moze i jest ale kazdy ma prawo do wyboru, i nikt nie powinien nikogo karcic za checi robienia cczegos wiecej niz zarabiania tu pieniedzy.

Czy obca znasz ta uczelnie? Banita Ty?
To czemu piszecie, takie rzeczy, ktore moga urazic nie jedna osobe tam studiujaca?

Rozumiem,ze jest to dla niektorych mocno nie pojete, ze ktos chce w UK studiowac f.angielska na polskiej uczelni ale co tak naprawde w tym zlego?
Mieszkajac tu praktykuje w komunikowanie sie po angielsku a to juz o wiele wiecej niz maja studenci w Polsce.

Ludzi w Polsce niespecjalnie stac na studiowanie w prywatnych szkolach.
WSHE otwierajac fillie w Londynie z pewnoscia daje taka szanse nie jednemu Polakowi.
Czemu wiec nie maja jej wykorzystac??

I faktycznie powinni wykorzystac to , ze sa w UK i studiowac na angielskich uczelniach ale nie wszyscy wierza we wlasne umiejetnosci.Nie ktorzy nie chca studiowac w angielskich uczelniach chociazby dlatego, ze studiujac w polskiej sa w jakis sposob blizej "domu"

Babcia Jadzia
Emigrant

Postautor: Babcia Jadzia » 17 sty 2009 20:20

Pewnie, studiowac filologie angielska w Uk na polskiej (platnej) uczelni.

Powodzenia :D

gherbid
Rezydent

Postautor: gherbid » 17 sty 2009 22:08

takajednaobca pisze:Pewnie, studiowac filologie angielska w Uk na polskiej (platnej) uczelni.

Zgadzam się. Tak jakby dyplomy angielskich uczelni nie były honorowane w Wyspach :lol:

angik

Postautor: angik » 18 sty 2009 07:12

Veda - Kto kogo karci za chec robienia czegos wiecej niz zarabianie pieniedzy (studiowanie) ?????

Jak sama zauwazylas napisalam: Kazdy i tak zrobi jak zechce.

Pozdrawiam. :D

veda
Emigrant

Postautor: veda » 18 sty 2009 12:27

AngiK Ty spac nie mozesz? :wink:

Czytajac co niektore wypowiedzi odnioslam takie wrazenie.
Nie jetem fanem studiowania za granica na polskich uczelniach, ale doceniam checi i jak najbardziej popieram dzialania.

A co do tego ze anglicy najlepiej naucza angielskiego...hm...co niektorzy rodowici maja z nim problem(ze strony gramatycznej)

pozdrawiam w to urocze, sloneczne :lol: , poludnie :D

angik

Postautor: angik » 18 sty 2009 13:06

Hmmm Veda jesli o spaniu mowa to tak...lubie spac i to bardzo, ale pracuje w nocy, wiec najczesciej pisze wczesnie rano po powrocie do domku :wink: .

Ciesze sie ze choc w czesci sie zgadzamy. :D . Tez pozdrawiam.

user1941542
Gastarbeiter

Postautor: user1941542 » 19 sty 2009 17:19

no dobra wiec tak: dziekuje za glosy krytyki a za pozytywne opinie jednostek ktore posiadaja odrobine empatii tym bardziej.. tyle ze dalej nic nie wiem nt szkoly a zwlaszcza interesujacego mnie kierunku.. chcialam tylko wiedziec czy cos jest wart na tej uczelni a tymczasem niektorzy zjechali mnie ostro a przeciez nie napisalam tutaj zeby pochwalic sie ze zlozylam papiery, dostalam sie i przeprowadzilam w poblize uczelni zeby miec blizej.. mowie tylko ze taki pomysl chodzi mi poglowie.. i tak to prawda ze nie wierze w siebie i uwarzam ze nie dalabym sobie rady na ang uczelni.. a kolejna sprawa jest taka ze max za 2,5 roku musze zjechac do polski - sprawy rodzinne - wiec jezeli zaczne od pazdziernika to zostalo mi 2 lata studiowania tutaj a potem moge sie przeniesc na inna uczelnie do polski a jak zaczne na ang to w 2 lata kariery nie zrobie.... tak to mniej wiecej wyglada..

angik

Postautor: angik » 19 sty 2009 17:41

Aaaaa no widzisz! To zmienia postac rzeczy. Skoro mozesz sie pozniej przeniesc do Polski i kontynuowac , to zupelnie inna sprawa. Mysle ze powinnas zadzwonic do dziekanatu tej uczelni i upewnic sie co do przeniesienia. Powodzenia i wiecej wiary w siebie! :D

AirTraffic86
Gastarbeiter

Postautor: AirTraffic86 » 28 lut 2009 16:45

user1941542 pisze:no wiec chce pojsc na filologie bo po tym kierunku marzy mi sie zrobienie tlumacza przysieglego.. nie jestem z tych ekstramalnych co tutaj pracuja a w polsce studiuja wiec z braku laku pozostaje mi tylko ta uczelnia..

Ja studiuje anglistykę (licencjat) ale w Polsce(mieszkam tu),i nie rozumiem po co wybierasz polską uczelnie w Uk.Na każdej anglistyce itp,zajęcia prowadzone są tylko!w języku angielskim to jaki jest sens w Uk studiować na polskiej uczelni?
A do tego to ws coś tam niestety nie jest zbyt dobra uczelnia ,a jesli chesz być tłumaczem to musisz się solidnie przygotować-wydaje mi sie że to ws.. jest tylko strartą kasy i czasu - no chyba ze chesz zostać nauczycielką w podstawówce.Poszukaj jakiejs angielskiej uczelni warto,ja sama magistra mam zamiar robić w londynie

banita
Rezydent

Postautor: banita » 02 mar 2009 08:38

a ja nie rozumiem po co studiowac anglistyke w polsce mieszkajac tutaj? nie prosciej bylo pojsc na angielska uczelnie skoro zajecia sa i tak i tak po angielsku? no chyba ze latwiej dojezdzac samolotem niz metrem :?

AirTraffic86
Gastarbeiter

Postautor: AirTraffic86 » 02 mar 2009 12:59

banita pisze:a ja nie rozumiem po co studiowac anglistyke w polsce mieszkajac tutaj? nie prosciej bylo pojsc na angielska uczelnie skoro zajecia sa i tak i tak po angielsku? no chyba ze latwiej dojezdzac samolotem niz metrem :?

Boże mieszkam,, tu" czyli w Polsce!!!!Czytaj ze zrozumieniem!!!!!!!

AirTraffic86
Gastarbeiter

Postautor: AirTraffic86 » 02 mar 2009 13:03

AirTraffic86 pisze:
banita pisze:a ja nie rozumiem po co studiowac anglistyke w polsce mieszkajac tutaj? nie prosciej bylo pojsc na angielska uczelnie skoro zajecia sa i tak i tak po angielsku? no chyba ze latwiej dojezdzac samolotem niz metrem :?

Boże mieszkam,, tu" czyli w Polsce!!!!Czytaj ze zrozumieniem!!!!!!!

W sumie to rzeczywiście można wywnioskować ,że ,mieszkam W Londynie hahaha :oops:

banita
Rezydent

Postautor: banita » 02 mar 2009 14:41

teraz jasne :wink:

Wróć do „Edukacja”