Postautor: RadekSlough » 15 paź 2011 21:04
Witajcie ,
mam maly problem ,a raczej troche wiekszy niz maly ,otoz uzywalem skutera tylko po to zeby dojezdzac 500 metrow do Lidl'a ,zaparkowalem skuter na stacji benzynowej ,gdy wrocilem zobaczylem moj skuter przewrocony na samochod ,wlasciciel samochodu robil zdjecia jak moj skuter lezal na jego drzwiach ,spytalem co sie stalo ,powiedzial ze moj skuter sie przewrocil na jego auto ,ale problem w tym ze ja nie mam ubezpieczenia skutera (gdy kupilem skuter powiedziano mi ze potrzebuje jedynie prawa jazdy zeby moc nim jezdzic i nic wiecej) wiec wyslalem aplikacje do DLVLA o to ,zaplacilem 50 funtow i czekam na kwitek z ktorym moge isc na kurs prawa jazdy CBT jednodniowy na skuter ,i jak sie okazalo ubezpieczenie musze wykupic na siebie ,a w sklepie gdzie kupowalem skuter powiedziano ze nie musze i to wszystko przechodzi na mnie ,ale jednak okazalo sie ze musze ,dobrze ze koles w porzadku i powiedzial ,ze poczeka,zadzwonilem do dobrego znajomego i powiedzial ze zalozenie ubezpieczenia dla motoru to 1 dzien ,wiec poszedlem jeszcze raz do tego pana i powiedzialem mu ze we wtorek prawdopodobnie bede mial ubezpiecznienie ,przy okazji spotkalem jednego polaka (mieszkam w UK-Slough) i powiedzial zebym zadzwonil na policje bo jest pewny w 100 % ze moj skuter nie zrobilby takiego wglebienia w jego drzwiach i ze on prawdopodobnie sam przechylil moj skuter ,sam nie wiem co o tym myslec ,ale powiedzial ze moge mu zaplacic 200-300 funtow ,ja powiedzialem ze zrobie ubezpieczenie i ubezpieczenie pokryje koszty we wtorek ,teraz pytanie co radzicie ,zlozyc aplikacje online o ubezpieczenie (dobry kolega powiedzial ze moge to zrobic przez internet ale niestety nie znam perfect angielskiego i moge sie w czyms pomylic) czy isc do jakiejs firmy ubezpieczeniowej w poniedzialek i zrobic te ubezpieczenie? mysle ze to latwiejsza droga ,tymbardziej ze face to face znacznie lepiej poradze sobie z angielskim i prawdopodobnie ubezpieczenie bede mial juz w ten sam dzien ,jestem umowiony z "poszkodowanym" we wtorek o 10 rano ,i musze wykupic ubezpieczenie do wtorku ,jakies pomysly? prosze o pomoc co zrobic w tej sytuacji ,dziekuje.