marekleyton pisze:buahahah kto przekaże????????????
poczytaj kodeks postepowania karnego dziecino...
polska policja , moze dokonać :
aresztowani bądź zatrzymania w celu ustalenia miejsca pobytu, obywatela RP na wniosek policji innego kraju UE tylko i wyłacznie na podstawie proceduralnego ENA - czyli europejskiego nakazu zatrzymania wydawanego przez prokureture danego kraju .
zatrzymany obywatel RP , obciązony podejrzeniem , lub oskarżony o dokonanie ciezkiego przestępstwa jest deportowany do kraju docelowego..a za rzeczy błache sadzony w polsce na mocy porozumień MSW krajów UE
o ile wiem sprawa nispłaconej pożyczki to prawo cywilne ...za które nijak wydac za kimkolwiek ENA, zwłaszcza ze w RP mamy obowiązujacy przepis o obowiązku meldunkowym i nei trzebna ustalac miejsca pobytu
Ucieczka do pl niczego nie zmieni, bo jesli maja Twoje dane osobowe to przekaza je polskiej policji, oczywiscie nie od razu poczekaja az procent narosnie.
marekleyton pisze:jest taki dowcip..:
-syneczku masz mózg?
-mam mamusiu
- to czego go ze sobą nie nosisz
Napisałaś wyraźnie :
Ucieczka do pl niczego nie zmieni, bo jesli maja Twoje dane osobowe to przekaza je polskiej policji, oczywiscie nie od razu poczekaja az procent narosnie.
wiec pytam kto przekaże, komu i na jakiej podstawie...
uprawomocniony dług z sadowym wyrokiem nakazem płatnosci /jesli nakaz takowy jest wydany przez sad innego kraju UE , musi zostać rozpatrzony przez sad rejonowy własciwy dla miejsca zamieszkania dłużnika i wtedy polski sad wydaje na posiedzeniu niejawnym Sądowy Nakaz Zapłaty/ mozna przekazac polskiemu komornikowi własciwemu dla miejsca zamieszkania dłużnika...
a on moze powiedziec komornikowi ze nie ma ..ale wyraza chęc spłacania regularnego długu..i bedzie spłacał po 100 pln...5 lat ale nic mu nie zrobią bo nie uchyla sie od spłaty...
polecam cie jako prawnika wszystkim nieprzychylnym mi osobom...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika. i 8 gości