O wszystkim na tematy prawne
pawhard
Gastarbeiter

Mandat za przejazd na czerwonym swietle,Prosze o pomoc.

Postautor: pawhard » 21 sie 2010 17:32

Czesc.Sytuacja jest bardziej skomplikowana.
Jak sie dzis okazalo tydzien temu zdarzylo mi sie przejechac na czerwonym swietle,sytuacji nie pamietam,no ale jest Notice of intended procecution.
Nie bylo by problemu gdyby nie to ze samochod nie jest zarejestrowany na mnie.Wlascicielem jest osoba z mojej rodziny w Polsce,ktora nigdy na wyspach nie byla i podalem swoj adres przy rejestracji samochodu.To tego dochodzi sprawa ze mam tylko provisional'a,jechalem sam,jestem na polisie ubezpieczeniowej jako dodatkowy kierowca.

Pieniadze nie sa problemem,popelnilem wykroczenie - bede musial zaplacic.
Przyjecie 3 pkt karnych na prawo jazdy wlasciciela tez nie bedzie wiekszym problemem.

Klopotem moze byc przedstawienie prawa jazdy wlasciciela auta,jest ono potrzebne w kraju jak i wstawienie sie na potencjalna rozprawe.
Czy jesli jako sprawce wykroczenia wskarze siebie,zostane pociagniety do odpowiedzialnosci za jazde bez uprawnien?

workingppl
Gastarbeiter

Postautor: workingppl » 19 wrz 2010 21:56

mnie sie wydaje, ze powinienes dostac list z informacja jak zaplacic mandat i tyle, do sadu cie nie beda przeciez brac za przejechanie na czerwonym! (tak mysle, bo to by byla paranoja i kto by w ogole mial tyle czasu i ludzi w sadach!)
ja tez jezdze na provisional i BARDZO uwazam, od roku nie zaliczylam mandatu! pozdrawiam

matej
Emigrant

Postautor: matej » 21 wrz 2010 01:48

jak sami jezdzicie z provisionalem to tak jak by prawka nie bylo. bo w razie kontroli mozna sie tym podetrzec jezeli sie jedzie samemu.

So do pierwszego posta to mysle ze przysla Ci jakies pismo.
Ja za wykroczenie dostalem list, z nagraniem video 8)
i pisali ze bedzie rozprawa, moge sie stawic lub nie. odeslalem list ze sie nie stawie, dowalili mi mandat i punkty i tyle. :roll:

matej
Emigrant

Postautor: matej » 21 wrz 2010 11:14

przypomnialo mi sie, pare lat temu za malolata jechalem autem bez taxu, motu, ins. I cyknelo mi fote jak jade po bus lane. Przyszedl tylko mandat.

matej
Emigrant

Postautor: matej » 21 wrz 2010 11:15

przypomnialo mi sie, pare lat temu za malolata jechalem autem bez taxu, motu, ins. I cyknelo mi fote jak jade po bus lane. Przyszedl tylko mandat.

Wróć do „Prawo”