O wszystkim na tematy prawne
GoniaD
Gastarbeiter

Jobseeker's allowance - proszę o rady

Postautor: GoniaD » 12 sty 2009 00:11

Witam,

Aktualnie jestem osoba bezrobotna.
Wiem ze po 12 miesiacach przepracowanych legalnie w Anglii przysluguje mi tzw."Zasilek dla osob poszukujacych pracy".

Mysle rowniez o rychlym powrocie do Polski i slyszalam ze istnieje opcja przetransfrowania tego zasilku do innego kraju na okres 3 miesiecy.

Czy mozecie doradzic jak wyglada procedura ubiegania sie o ten zasilek?Jak dlugo oczekuje sie na jego przyznanie?Jakie dokumenty sa wymagane?I jak wyglada transfer tego zasilku do Polski, czy jest to skomplikowana i dlugotrwaly zabieg?
Bede wdzieczna za wszelkie info

Brain
Gastarbeiter

Postautor: Brain » 12 sty 2009 08:00

Temat byl.

Opcja istnieje, jednak Polska jeszcze nie jest jednym z landow zjednoczonego krolestwa, zatem dziala w tym przypadku prawo Unii Europejskiej. A ono zas stanowi o przyslugujacym zasilku po 2 przepracowanych latach.

pozdrawiam

bogo48
Gastarbeiter

jobseekers allowence

Postautor: bogo48 » 18 sty 2009 17:38

sam to przerabialem 3 tygodnie temu,najpierw musisz pojsc do najblizszego jobcentre plus,tam otrzymasz nr tel pod ktorym Ci dadza informacje gdzie i kiedy masz sie zglosic na interviev zasilek to 60 gpb tygodniowo,pozdrawiam

Wróć do „Prawo”