O wszystkim na tematy prawne
user1828647
Gastarbeiter

Wniosek EEA1 sekcja 2 - family members

Postautor: user1828647 » 19 paź 2008 20:10

Chciałam zapytać jak mam wypełnić wniosek EEA1 jeśli ja i mój partner nie mamy ślubu, czy wtedy mam go wpisać w sekcji 2 na wniosku czy tylko nasze dziecko :?: Gdybyśmy mieli ślub to wiem, że wpisuje się całą rodzinę.

Znalazałam tylko tyle w tym wniosku:
If the family member is a relative other than a child (eg parent, brother, sister, cousin) please provide appropriate documentary evidence to confirm the relationship (ie full birth, marriage or partnership certificates).

Żyjemy w wolnym związku więc żadnego dokumentu nie mamy.
Tak na mój rozum to chyba mójmpartner powinien wysłać swój wniosek, ale ... kto pyta nie błądzi.

Dziękuję za pomoc. :D

JORDIN17
Emigrant

Postautor: JORDIN17 » 21 paź 2008 09:25

chcialabym pomoc poniewaz my podobny wniosek wypelnialismy tylko ze my jestesmy malzenstwem,czy to jest wniosek o rezydenture?juz nie pamietam,ale skoro nie macie zadnych dokumentow zeby potwirdzic zwiazek to chyba partner powinien sam wypelnic wnosek i doisac tam dziecko,ja jeszcze poszukam po necie i odpisze

JORDIN17
Emigrant

Postautor: JORDIN17 » 21 paź 2008 09:31

http://ukba.homeoffice.gov.uk/siteconte ... a/eea1.pdf

wystarczy dokladnie rzeczytac guidance notes,zapewne je masz razem z formularzem ale jezeli nie to powyzej jest link,wydaje mi sie ze kazdy z was musi zlozyc osobne podanie,jeszcze tylko jedno pytanko zeby miec jasnosc-czy to chodzi o rezydenture dla czlonkow EEA?Czy partner jest polakiem?powodzenia

user1828647
Gastarbeiter

Postautor: user1828647 » 21 paź 2008 15:26

Tak oboje jesteśmy Polakami i właśnie posiadam ten sam wniosek, do Którego link zamiściłaś w poście powyżej. Przeczytałam całą tę instrukcję, która jest w tym wniosku, ale z niej nic nie wynika. Jedynie co wyczytałam z niej to to, że dokumenty muszą być w oryginale i ewentualnie przetłumaczone jeśli nie są one w języku angielskim.

Dziękuję za odpowiedź i jeżeli coś znajdziesz byłabym wdzięczna, oczywiście sama też poszperam na stronkach.
A czy Ty już wysłałaś swój wniosek?

Pozdrawiam

user1828647
Gastarbeiter

Postautor: user1828647 » 21 paź 2008 17:37

No pogrzebałam i coś mam:

http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/ukres ... ilpartner/ (nie mogę wejść na stronkę Home Office, mam jakieś problemy, tylko tyle udało mi się przeczytać)

http://www.mojawyspa.co.uk/artykuly/129 ... ropejskiej (to akurat artykuł z 2005r)

chyba po części sobie sama odpowiedziałam :) , ale może ktoś inny skorzysta z tego postu w przyszłości.

kaslawka
Rezydent

Postautor: kaslawka » 21 paź 2008 20:11

laski drogie :lol: a co jesli ja wyrzucilam chyba czesc moich pay slipow za ostatnie 12 miesiecy?? Hmmmm....no wiem, glupia bylam ale co teraz? :roll:

JORDIN17
Emigrant

Postautor: JORDIN17 » 22 paź 2008 17:56

hej,jezeli wyrzucilas payslipy to mozesz poprosic firme ktora ci je wystawila zeby ci wystawila nowe na te miesiace ktorych ci brakuje,ja mialam kiedys taka sytuacje ,potrzebowalam payslipow do home office ale jak mi jobcentre odsylal payslipy wczesniej to zaginely w poczcie.Firma dla ktorej pracowalam bez problemu przeslala mi te payslipy jeszcze raz.Poprosilam ich i powiedzialam ze jezeli bedzie trzeba moge zaplacic za nie ale obylo sie bez tego.Powodzenia.Ja jeszcze nie wyslalam swojego wniosku,tzn okazalo sie ze to nie ten sam wniosek,nasz to EEA2 o ile sie nie myle bo moj maz jest obcokrajowcem

Wróć do „Prawo”