O wszystkim na tematy prawne
user2057628
Gastarbeiter

Paszport bez zgody ojca?

Postautor: user2057628 » 30 cze 2008 15:34

Witam! bardzo zainteresowala mnie sprawa paszportowa na tym forum.Pisze bo z moim mezem jestesmy bardzo zaniepokojeni.A wiec:jestesmy tu juz 2lata.Moj maz ma w Polsce corke z pierwszego malzenstwa.Wlasnie dowiedzielismy sie,ze jego dziecko jest obecnie z matka w innym kraju.Problem jest w tym,ze moj maz nie wyrazil zgody na paszport ,gdzysz obawial sie wlasnie takiej sytuacji,czyli moze nie widziec juz corki,gdzyz ona ja gdzies wywiezie.Moj byl przekonany,ze nie ma paszportu,gdzysz wysylal pisemo do Sadu o nie wyrazenie zdody w dniu sprawy(jego byla zalozyla sprawe w Sadzie o wydanie paszportu,maz moj, dostal w Polsce zawiadomienie,ale byl tu i dlatego wyslal faxem).Czytalam duzo o takich sprawach,czyli wydanie paszporu przez Sad,ale wiem,ze to jest nie latwa sprawa zeby ja wygrac.Moj mial naprawde powody,zeby jej nie wyrabiac paszpotru,teraz wlascie te powody juz go spotkaly.Moje pytanie jest takie,jak Sad mogl to zrobic?

Wróć do „Prawo”