O wszystkim na tematy prawne
pytonik
Gastarbeiter

Karta Barclays za granicą - kilka pytań

Postautor: pytonik » 28 cze 2008 18:05

Witam!!! Mam pytanko. Zamierzam jechac na wycieczke po Europie i do Polski i czy musze gdzies zglaszac ze zabieram ze soba karte platnicza barclays. Czy moge wyciagac za pomoca tej karty pieniadze z Bankomatu i czy moge nia placic w sklepach. Moj kolega mial problem gdyz zabral do Polski karte i nie mogl wyciagnac pieniedzy z bankomatu po czym przyjechal do Anglii i mial zablokowane konto. Zadzwonil do Barclaysa i mu powiedzieli ze nie poinformowal banku ze bedzie zagranica dluzej niz 2 tygodnie. Drugi kolega pojechal do Polski i placil ta karta i wyciagal z bankomatu i wszystko bylo oki. Prosze was o pomoc.

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 28 cze 2008 23:05

Pojdz do banku i poinformuj ich ze bedziesz za granica tyle i tyle dni i wymien kraje w jakich bedziesz. Bedzie ok.
Jak bylem w Argentynie, to LLoyds zablokowal mi konto, zaraz po wyplacie z bankomatu. Na szczescie mialem karte z HSBC jeszcze i poinformowalem ich uzywajac online banking ze tam jestem, na drugi dzien dostalem odpowiedz, ze moge korzystac juz tam z karty i nie beda mi blokowac.

Brain
Gastarbeiter

Postautor: Brain » 29 cze 2008 10:00

Wystarczy, ze zadzwonisz na te infolinie karty nawet dzien wczesniej i powiesz, iz chcesz jej uzywac poza UK. Nie bylo zadnego problemu. Czas jest opcjonalny chyba.

Pozdrawiam

woo
Emigrant

Postautor: woo » 29 cze 2008 17:28

Na stronie bankowosci internetowej tez masz link do powiadomienia o wyjezdzie

Wróć do „Prawo”