O wszystkim na tematy prawne
kojotka87
Gastarbeiter

benefity lub jakakolwiek pomoc

Postautor: kojotka87 » 06 kwie 2013 17:08

witam, mam taki problem w uk jestem od miesiaca moj partner troche wiecej od stycznia a ja bylam w polsce bylo wszystko ok do tego momentu jak ja przyjechalm do niego z 5 letnia corka i w dodatku w 6 miesiacu ciazy.partner pracuje caly czas ja przyjechalam z jakas tam niewielka suma a by tak bylo wiecej.on tu wynajmuje pokoj my razem oczywiscie z nim ale landlordowi nagle cos odwidzialo sie i podniosl za pokoj w dodatku kaze nam sie w ciagu tyg wyprowadzic . niestety nie odlozylismy za duzo a tu trzeba na nowe mieszkanie plus depozyt uzbierac.poszlabym do pracy ale kto mnie wezmie.slyszalam ze moge starac sie o jakas pomoc od panstwa ale zupelnie nie wiem od czego zaczac 17.04 mam rozmowe o NIN ale co dalej nie chcem wracac do polski bo tam nie mam nikogo. a do poki nie staniemy na nogi przydadza ,mi sie jakies pieniazki prosze pomozcie od czego zaczac by cos zalatwic.

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 06 kwie 2013 17:46

1 osoba w pokoju a 3 (plus 4 w drodze) to zupelnie inna sprawa - partner chociaz zapytal landlorda czy mozecie do niego dolaczyc zanim przyjechaliscie?

jezeli mial umowe na pokoj 1 osobowy z tygodniowym wypowiedzeniam to oczywiscie mam prawo wam dac wymowienie w takim razie

jak pojdziesz do pracy nie dosc ze w 6 miesiacu ciazy to z kim dziecko zostawisz?

nic nie zaplanowaliscie przed twoim tu przyjazdem?

pomoc jaka niby od panstwa i z jakiej wlasciwie racji?

zaczac od tego jak dlugo partner tu pracuje/mieszka i czy JEMU moze cos sie tam moze nalezec

kojotka87
Gastarbeiter

Postautor: kojotka87 » 06 kwie 2013 17:56

umowy nie mamy na pokoj poniewaz mielismy teraz to zalatwiac..a landlord nie mial nic przeciwko naszemu przyjazdowi o wszystkim wiedzial.nie wiem z jakiego powodu nam wymowil. a moj partner jest na samo zatrudnieniu.nie musisz nas oceniac ze nic nie zaplanowalismy bo jak to z planami bywa nie zawsze wychodza po naszej mysli.a co do tego ze 4 osoby w jednym pokoju to pokoj jest bardzo duzy a z czasem mamy zamiar wynajac studio tylko na poczatek trzeba chyba troche na nie odlozyc.mimo wszystko dzieki za wpis.

Wróć do „Prawo”