O wszystkim na tematy prawne
daro43
Rezydent

Postautor: daro43 » 04 lut 2013 11:02

Oczywiscie po co sie przekrzykiwac?

goraluk
Rezydent

Postautor: goraluk » 04 lut 2013 16:14

Dostałem ostrzeżenie za ... wyzywanie cytuję:
Post / Powód Czas Wystawiający
DD w prawie jazdy ,oraz ubieganie się o nowe
Pohamuj proszę trochę język i przestań wyzywać na forum bo będę zmuszony do zbanowania Twojego konta. pozdrawiam, Wojtek 04 Lut 2013 11:59 vojtas

Przeglądając posty StaraBaba], [b]emigrantka, blondynk
Już dawno powinny być zbanowane zważywszy na to, że wyzywanie to dla kogoś o nicku vojtas UWAGA: "kura domowa...."

Czyżby towarzystwo kółka gospodyń ze wsi?
Przykro mi voitas ale wpisujesz się w poziom tego miejsca, kury domowe to bardzo łagodne określenie, zważywszy na fakt wyzywania mnie przez wyżej wymienione "kd" niejednokrotnie o czym poinformowałem raz administratora (pewnie ciebie) który totalnie nic nie zrobił.
Liczę więc że cofniesz ostrzeżenie,i będziesz bardziej obiektywny i sumienny jako administrator czy moderator.
To, że ja dostań bana mi lata koło pewnej części ciała, ja tu nic się nowego nie dowiem, jedynie prostowałem głupoty wypisywane przez typowe wiejskie kury domowe które życie znają od strony szmat i chłoptasiów.
Jak w tym wątku gdzie głupie pojęcia nie mają co piszą a się przechwalają. Podają linki których nie rozumieją.
Wielokrotnie udowodniłem, że są po prostu głupie. Zresztą patrząc na archiwalne posty inni też wytykali tym kurtom niejednokrotnie brak jakiej kol wiek wiedzy a jedynie zabierają głos by coś innym udowodnić jakie to nie obeznane w świecie życia w UK są.
Doprawdy to forum mi wisi.

goraluk
Rezydent

Postautor: goraluk » 04 lut 2013 16:14

NoToCo pisze:1. Nie musisz być wulgarny, żeby wyrazić swoje zdanie.

Nie jestem wulgarny, jedynie stwierdzam fakty.

2.
Prawa jazdy wydanego przez Polski organ nie może nikt w UK zabrać bo niby na podstawie jakiego prawa może decydować o dokumencie wydanym w obcym kraju? Rozumiecie to kretynki?

A na takiej oto podstawie, że w przypadku PAWx polskie prawo jazdy nie uprawnia go do jazdy po UK z powodu jego wyroku sądowego (dyskwalifikacja + ponowne zdanie egzaminu)

Poza tym, po raz kolejny próbujesz wmówić nam, że jesteś mądrzejszy nawet od tych, którzy tworzą prawo - twierdzisz, że strona gov.uk podaje nieprawidłowe informacje?

Nie, ale ty jako kura domowa masz zerowe pojęcie o pewnych sprawach poza kuchnią.
Polskie Prawo jazdy uprawniało zawsze do jazdy w UK (mam na myśli przynajmniej 20 lat wstecz) jak i uprawnia nadal.
I nic tu DVLA nie ma do gadania w sprawie Prawa Jazdy wydanego w Polsce.

brytyjski wydział komunikacji DVLA ma guzik do gadania jak prawo jazdy wydał obcy organ który na wyspach jest uznany.

Z tego co piszesz wynika, że tutejsz urząd komunikacji DVLA nie może zabronić poruszania się po swoich drogach osobom, które mają prawko wydane przez obcy organ - świetny dowcip.

Jakie kto ma pojęcie o temacie udowodniłeś tu dwukrotnie- bo własnie tyle razy się wypowiedziałeś :roll:

Nie śmieć tu już więcej kompromitując się jeszcze bardziej....

Głupiaś ale co wymagać od kwoki.
UK nie honoruje wszystkich praw jazdy wydanych na świecie, z tego co wiem, problemy są z np. ukraińskim prawem jazdy jak i z wieloma afrykańskimi, ale Polskie było i jest uznawane - zrozumiano?
I zapamiętaj sobie kwoko domowa - żaden kraj nie może zabrać lub unieważnić dokumentu wydanego przez inny kraj.
Mało w samej Polsce Prawo jazdy wydane w Gdańsku nie może być zabrane przez urząd komunikacji w Warszawie, bo nie jest ich!
Dotarło?
Następnym razem zajmij się może gotowaniem.
Po wymianie prawa jazdy na brytyjskie, urzędem który wydał dokument będzie DVLA i oni mają już pełne praw takie prawo jazdy zatrzymać.

NoToCo
Rezydent

Postautor: NoToCo » 04 lut 2013 16:52

Jazda pod wpływem alkoholu (za którą zawsze dostaje się dyskwalifikację) jest najczęściej popełnianym przestępstwem wśród Polaków w UK więc mam z tym bezpośrednio do czynienia kilka razy w tygodniu. Spory procent (jakieś 30-40%) tych Polaków ma polskie prawko, które jest oddawane w sądzie i przekazywane DVLA (co jest standardową procedurą). Mam więc na ten temat nie tylko większe pojęcie niż na temat kuchni, ale zdecydowanie większe pojęcie od Ciebie. Jest to pojęcie nie tylko teoretyczne, ale również praktyczne.

Żadne prawko nie uprawnia Cię do jazdy w UK, jeśli dostałeś tutaj wyrok sądowy w postaci zakazu jazdy po drogach publicznych w UK. Koniec, kropka, krzyżyk.

Twoje niskie zdanie o kobietach świadczy o tym, że nie było w Twoim życiu żadnej wykształconej, inteligentnej i odnoszącej sukcesy kobiety i stąd opinia, że miejsce kobiet jest w kuchni. Pozostaje mi tylko Ci współczuć, że dorastałeś w takim otoczeniu co ewidentnie odbiło się na Twojej psychice.

daro43
Rezydent

Postautor: daro43 » 04 lut 2013 18:51

Panie Wojtas czy Wojtku Goraluk uzywa slownictwa miekkiego.Blondynek i jej kolezanki wyzywaja od glupkow ,betonow .fafluncow i innych gorszych.Dzialaja w grupie jedna prowokuje ,druga ja wspomaga , piszac zaraz po tej pierwszej, to nie tylko moje zdanie lecz paru forumowiczow ,wszelkie wyrazu typu glabie ,glupku , betonie i inne obrazliwe powinny byc ostro karane.A nie tylko wybrane osoby.Czyli kierownictwo jest nie sprawiedliwe i na te panie przymyka oko,zezwalajac tym samym na ich chamskie zaczepki.Te kury to nic do wyzwisk ktore tu mozna poczytac na forum.Sadze ze Goraluk zostal nie slusznie potraktowany ostrzezeniem.

daro43
Rezydent

Postautor: daro43 » 04 lut 2013 19:19

Za te zaczepki bo pierwsza prowokujesz nie mow ze nie ,za za rzeczy o ktorych wypisujesz, nie raz powinnas dostac ostrzezenie.Daro na idola owszem wrzucili do kosza ale prowodyr ktory wykorzystal moj nick do osmieszenia nawet pol ostrzezenia nie dostal.Zaczepiasz sama i to jest fakt .Przyczepiasz sie jak ktos pisze nie po Twojej mysli,czy zjadl literke czy nie ,zawsze wynajdujesz powod zeby komus dokopac.Nawet jakbym byl ograniczony umyslowo ,nie masz prawa decydowac jak ja pisze czy z bledami czy nie, i jeszcze ublizac.W takiej czy innej formie.NIE MASZ PRAWA.Kpic wysmiewac i wyzywac ludzi od jakichkolwiek glupkow ,betonow i drwic z kazdego slowa ,nikt Ci nie kaze czytac ,jak Ci sie wpis nie podoba tym bardziej odpisywac,Jestes dobre ziolko i lubisz zaczepki,i sie nie wybielaj.Masz taki charakter ,bardzo zawistny ,msciwy i tolerancji zero.

NoToCo
Rezydent

Postautor: NoToCo » 04 lut 2013 19:31

Daro, to że gorauk pisze, że dostał ostrzeżenie za "kury domowe" to jeszcze nie znaczy, że za to właśnie dostał. Część jego postów w tym temacie została usunięta.

A do swoich żalów załóż proszę osobny wątek bo w tym już i tak jest niezły śmietnik.

daro43
Rezydent

Postautor: daro43 » 04 lut 2013 19:44

Ale powiedz dziwisz sie?Same go cytujecie i on robi to samo, wy dwa slowa on trzy ,wy trzy on cztery.Teraz widzisz kto robi smietnik ?Czy powiedziec chcesz to nie ja.To Goraluk winny.No cygan zawinil ,kowala powiesili.Razem zrobiliscie balagan poprzez te glupie cytaty.Tez mu ublizacie ,i to czasami gorzej niz on wam.W koncu pochyl glowe i sie przyznaj sama przed soba czy nie lubisz zadym z Blondynkiem?Bo widze ze szukacie intensywnie osob chetnych do klotni,to wasz zywiol.Jest nudno trzeba pofikac.Prawda,prawda.Przez was osoby dostaja ostrzezenia bo i umarly czasem za te podrzegania z grobu by wstal.

NoToCo
Rezydent

Postautor: NoToCo » 04 lut 2013 20:36

Twój daro żywioł to jedno wielkie pitolenie. To źle, tamto źle. Biedny wieczny pokrzywdzony przez los, w każdym jednym temacie musi się wyżalić.

Mówisz" kto robi śmietnik" -co Ty wniosłeś do tego tematu? Nie napisałeś ani jednego zdania na temat, więc skończ już.

Ja nikogo nie wyzywam i nie życzę sobie żeby ktoś mnie wyzywał.

daro43
Rezydent

Postautor: daro43 » 04 lut 2013 22:50

Jak chcialem napisac nie dalyscie mi bo uwazalyscie ze wasze jest na wierzchu i nikt poza wami nie jest madrzejszy.Zdominowalyscie portal i tyle, kazdy widzi jak Blondynek pisze po kims i zawsze Ty po Blondynku.Taki aniol stroz?Czemu sie za kazdym razem pojawiacie parami?I jedna po drugiej powtarza wszystko.I robicie wszystko zeby sie kogos z tad pozbyc, i zniechecic do pisania.Wyzywac mozecie tylko wy? Pytam kto wam dal prawo? Kto? odpowiedz mi pokretna kobieto, kto?

Wróć do „Prawo”