O wszystkim na tematy prawne
Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 17 paź 2008 18:02

Nie naleze do tych co codziennie zerkaja z podnieceniem na stan swojego konta i licza cyferki ;)

Overdraftu nie dostane, bo banki mnie nie lubia.

Brain
Gastarbeiter

Postautor: Brain » 17 paź 2008 23:29

usercostam pisze:Nie naleze do tych co codziennie zerkaja z podnieceniem na stan swojego konta i licza cyferki ;)

Overdraftu nie dostane, bo banki mnie nie lubia.

Oj tam podniecac sie od razu :)

Powiedz mi jak robisz przelew w ten sam dzien uzywajac dostepu www.

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 18 paź 2008 03:24

No w LLoyds to standard jest, nic nie trzeba robic specjalnego.

Sprawdzalem LLoyds <-> HSBC, szlo kilka godzin

Brain
Gastarbeiter

Postautor: Brain » 18 paź 2008 09:43

To ja mam pecha bo zawsze wybiera mi nastepny dzien jako dzien przelewu. Aczkolwiek dochodzi po kilku chwilach wszedzie, to fakt.

pozdrawiam

endek
Gastarbeiter

Postautor: endek » 19 paź 2008 03:56

:P lloyds i spolka--to zlodziejskie plemie bankowcow przyznao mi racje bez rozprawy sadowej,samo zlozenie wniosku wystarczylo ze lloyds zaproponowal zalatwienie sprawy polubownie,o dziwo zaproponowali mi 500 funtow odszkodowania.A wiec mozna !!!!!-----Ale problemow nie koniec,wpadlem na wspanialy pomysl otwarcia tzw.konta PKO-NATWEST i tu jest dopiero jazda :shock: pko londyn powiadomilo mnie o tym ze moje dokumenty konta zostaly przyslane do londynu i sa do odebrania miesiac po zlozeniu wniosku-poniewaz ktos tam zgubil moj numer telefonu,dokumenty odebralem ale przyslano mi karte od konta osobistego bez numeru pinu,karty do konta walutowego nie przyslano wcale ale przyslano za to pin do niej--odwiedzilem ten przytulek financjery i powiedziano mi ze zwroca sie do warszawy o brakujace dokumenty,minely 2 tyg. i jeszcze nic nie mam oprocz minusa na koncie w pko 2.75 zl za prowadzenie konta,podobnie natwest,czyli druga czesc konta wspolnego,przyslano mi stos folderow i karte debetowa bez pinu,ktora trzeba aktywowac online lub dzwoniac na infolinie po polsku--otoz juz miesiac temu uaktywnilem online banking i do dzisiaj czekam na kod aktywacyjny,wydzwonilem juz dziesiatki funtow do roznych milych glosow natwestu po polsku i angielsku,laskawi panstwo kaza czekac,moge oczywiscie wplacac kase do natwestu ale nie moge nia operowac ani karta bo nie ma pinu ani bankingem online bo nie aktywowany,co jest tez przyczyna tego ze nie moge jej wplacac na konto pko z ktorego tez korzystac nie moge --czyli jak mowia anglicy catch 22--natwest tez nie gorszy od pko i juz mam tam dlug w ysokosci 4 funtow za prowadzenie konta---teraz pytanie co z nimi zrobic.

kaslawka
Rezydent

Postautor: kaslawka » 19 paź 2008 08:52

jejku, a czemu otworzyles Natwest przez Warszawe?? Ja mam konto w Natwescie, otworzylam go tutaj i wszystkie potrzebne dokumenty wraz z pinem itp dostalam po 2 tyg, wogole nie mam z nimi problemu :roll:

Nie dzwon do nich tylko idz bezposrednio do oddzialu banku. Tylko jesli otwierales konto w Polsce to wspolczuje juz teraz.....tam od bankow sie nie doprosisz rzetelnosci...

gherbid
Rezydent

Postautor: gherbid » 19 paź 2008 09:43

kaslawka pisze:wszystkie potrzebne dokumenty wraz z pinem itp dostalam po 2 tyg

Słucham? :shock: W Barclays w poniedziałek założyłem konto, do piątku miałem już wszystkie karty, piny i dokumenty... Jakie 2 tygodnie, rany :shock:

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 19 paź 2008 14:30

W ten poniedzialek ?

Hmm... moze ja tez sobie otworze, nie mialem nigdy konta w Barclays

gherbid
Rezydent

Postautor: gherbid » 19 paź 2008 15:03

Nie, ponad rok temu :D

Wróć do „Prawo”