goraluk pisze:blondynek pisze:Taka StaraBaba Może sobie wykupić mieszkanie od council za ieleś tam procent jego wartości, ale to nie zmieni faktu, że tam mieszka working class i ludzie na benefitach.
blondynek pisze:od 10 lat zajmuje sie mieszkaniowka, a od 5 lat pracuje na transferach 'council housing' do ALMO, housing associations i innych takich...malo tego, moja dzialka to komunikacja zeby takie cepy jednokomorkowe jak ty mialy pojecie o co chodzi, jakie sa kwestie prawne, wlasnosci i inne takie wynikajace z owych transferow, ktore dotycza tenants, leaseholders i niewielki procent freeholders with charges
wiec akurat trafiles potezna kula w plot swojej blogiej ignorancji
goraluk pisze:Po raz kolejny ci piszę, że mało wiesz. Zamiast się obrażać to się naucz.
StaraBaba pisze:goraluk pisze:blondynek pisze:Taka StaraBaba Może sobie wykupić mieszkanie od council za ieleś tam procent jego wartości, ale to nie zmieni faktu, że tam mieszka working class i ludzie na benefitach.
Powaznie? Widzisz, u mnie na osiedlu na palcach moge policzyc ludzi na benefitach....
Mieszkania council ludzie kupuja, sprzedaja, wyprowadzaja sie, wprowadza sie ktos inny itd itp.....
Zdejmniej te klepki z oczu.
goraluk pisze:Nie zmienia to fakty, że nadal mieszkasz w council flat....
Na wschodnim Londynie, zrozum, innym możesz imponować, mi nie, już wiesz o tym, dlatego ciągle mnie atakujesz. Jak już pisałem zajmij się może tymi kotami i psem i zrób coś z paleniem.
Zajmujesz się 10 lat mieszkaniówką i jak widzę pojęcie masz bardzo blade, może tam sprzątasz?
goraluk pisze:
Tylko jakoś dziwnie nadal jest to working class... prawda?
goraluk pisze:Naprawdę nie wymagam od ciebie zrozumienia tego, dlatego nadal jesteś w council house...
[/quote]goraluk pisze:A przy okazji, to radzę ci się pospieszyć z wykupem. Cameron i jego przydupasy z liberałów chcą zamknąć możliwość wykupywania mieszkań i domów councilowskich. Poza tym, idzie program pchany przez borysa by council house estate wywalić poza Londyn a w miejscu istniejących wybudowac apartamenty i penthouses, wątpię by ci council dał penthaus:)
Więc pora się zainteresować, bo za rok, dwa możesz wylądować w baraku za Epping przy M11.
StaraBaba pisze:goraluk pisze:
Tylko jakoś dziwnie nadal jest to working class... prawda?
Skad wiesz?
goraluk pisze:Naprawdę nie wymagam od ciebie zrozumienia tego, dlatego nadal jesteś w council house...
Jestem bo lubie... tu mieszkac
goraluk pisze:A przy okazji, to radzę ci się pospieszyć z wykupem. Cameron i jego przydupasy z liberałów chcą zamknąć możliwość wykupywania mieszkań i domów councilowskich. Poza tym, idzie program pchany przez borysa by council house estate wywalić poza Londyn a w miejscu istniejących wybudowac apartamenty i penthouses, wątpię by ci council dał penthaus:)
Więc pora się zainteresować, bo za rok, dwa możesz wylądować w baraku za Epping przy M11.
A przy okazji - nie mam zamiaru swojego mieszkania wykupywac...
blondynek pisze:goral...i znow cos uslyszysz ale nie do konca sluchasz
Cameron nie zlikwiduje programu (bo mowimy tu o right to buy i pochodnych) ktory wprowadzila Thatcher latach 80. i ktory - dodatkowo - 'ulepszyl' w kwietniu tego roku wprowadzajac korzystniejsze discounts
ostatnie zmiany ktore byly robione nt RTB to byly zmiany w 2006 przez rzad Labour - i wcale nie tak korzystne jak od kwietnia tego roku
co do Borysa...Borys ma wiele pomyslow...Borys nie bedzie mayor do usranej smierci;
poza tym wydaje mi sie ze mylisz znow cos...pomysl programu gdzie rodziny na zasilkach chca przesiedlac w rejony mniej zaludnione (chodzi konkretnie o walie)
uslyszysz troche tu, troche tam i tak mmieszasz jak groch z kapusta
co do klas..
goraluk...ty klasy zadnej soba nie reprezentujesz...i tylko buraki ktorym sloma za butami sie caly czas wlecze maja jazdy pt 'do jakiej klasy sie zaliczasz'
podobnie jak mlotkowe przypadki pracownikow pewnych branz ktorzy nagle zapominaja skad pochodza i ze wzgledu na pensje juz zaliczaja sie do 'middle class'
he. he.
sam jestes z Polski; jedzie od ciebie jakimis bieszczadami..zawsze pozostaniesz przybytkiem z najbiedniejszej czesci Polokraju
komplesiki wychodza z ta klasy-fikacja
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika. i 8 gości