O wszystkim na tematy prawne
Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 25 cze 2010 12:29

No jak ktos zarabia 6 funtow na godzine, to po prostu go nie stac na mieszkanie. A kredyt taki wezmie to jak go splaci w polsce ? Przeciez w pl nie ma pracy.
To juz lepsza dla takich ludzi by byla oferta mieszkan w Bulgarii, sa o wiele tansze niz w Polsce a i cieplej jest, mniej wydadza na ogrzewanie.

banita
Rezydent

Postautor: banita » 25 cze 2010 12:35

no widzisz myslenie nie boli jednak

doszedles do tych samoch wnioskow ktore ja juz napisalem wczesniej - ze barany nie mysla co ze soba zrobia jak juz wroca z emigracji, nie potrafia sobie zadac pytania - co potem, z czego, jak ...

biuroprestiz
Gastarbeiter

Postautor: biuroprestiz » 25 cze 2010 18:49

Widzę że ogłoszenie wzudziło zainteresowanie tych którzy do Polski nie zamierzaja wrócic - bynajmniej jak na razie -
Jako właściciel Firmy, która zajmuje sie doradztwem finansowym w Polsce i obecnie również w UK mogę powiedzieć że zainteresowanie jest bardzo duże. Ludzie zainteresowani kredytem wręcz ciesza sie, że taką możliwość mają. Bo jeszcze do niedawna taki kredyt był nie możliwy do osiągnięcia , jeśli sie mieszkało i jednocześnie pracowało za granicą u zagranicznego pracodawcy.
Ile jest w Polsce rodzin w których jedno jest za granicą i zarabia by móc sie wkońcu wyprowadzić od teściów , dziadków itp, zostawiaja żony z dziećmi i jadą do Anglii, Holandii , Niemiec itp.
Dając możliwość uzyskania kredytu dajemy tym ludziom szanse.
Spotkałam sie juz z niejednymi podziękowaniami, jak również z opowieściami o przebytych problemach w bankach gdy ktoś starał sie o kredyt - wciąż NIE bo zarobki nie u nas, bo podatek nie w Polsce itp itd.

Każdy Polak chce zarabiac by godnie żyć więc wielu kupuje mieszkania na kredyt i je wynajmuje , wiec kredyt nie kosztuje ich nawet złotówki, a po 20 latach cięzkiej pracy przynajmniej jest gdzie wrócić albo co sprzedać by w wieku emerytalnym nie liczyć czy starczy do ostatniego.

Jest wielu Polaków którzy chcą wrócic do Polski do rodziny, dzieci , wnuków ale chcą również mieć gdzie wrócić. I zazwyczaj biorą pod uwagę powrót w wieku emerytalnym, bo wcześniej pracy z takimi zarobkami jak w UK, w Polsce nie znajdą
Dzieki Doradcom zamieszkującym w Angli , mogliśmy w pierwszej kolejności na terenie UK zaproponować uzyskanie takowego kredytu bez konieczności wyjazdu do Polski, co zazwyczaj liczyło sie z przynajmniej 3 wizytami - 1. wniosek, 2. umowa przedwstepna u notariusza, 3. umowa kredytowa i notariusz.

Na koniec mogę powiedzieć równiez , że każdy ma swój punkt widzenia, i robi ze swoim życiem i ze swoimi pieniędzmi co chce. Na to nie mam ani ja wpływu ani ktokolwiek inny. Ogłoszenie jest zwykłą formą reklamy i praktycznie każda firma swoje usługi reklamuje. My natomiast działamy bezpłatnie , bo nam klient nie płaci.

Pozdrawiam

Wróć do „Prawo”