O wszystkim na tematy prawne
aina24
Rezydent

Re: Praca przez agencje, odzyskanie pieniędzy za urlopy

Postautor: aina24 » 24 wrz 2013 13:16

cocietocioto pisze: powiedzieli mi ze nie mogą mi wystawić pe45 i wypłacić urlopów, ponieważ nie uregulowałem zapłaty za dojazd do pracy ( jakieś 60f z tego co wiem pobieranie pieniędzy za dojazdy do pracy lub załatwienie pracy jest w angli nielegalne).

placenie za zalatwienie pracy nie ale dojazd do pracy to zupelnie cos innego. Nie slyszalam by praca wozila pracownikow swoich za darmo, to i tak dobrze, ze cos zorganizowali by ulatwic zycie.

tak czy inaczej podpisałem na umowie że będę płacił,

jakby bylo nielegalne to na umowie by tego nie bylo, skoro wiedziales, ze placisz za przejazd i sie na to zgodziles to czemu teraz widzisz w tym problem?

ale podpisałem też takie coś że nawet jesli nie będzie pracy musza mi wypłacić za 18 godzin w tygodniu,

zapewne tyczylo sie to jedynie tego, ze jak jestes w pracy i nie ma pracy, a ty jestes teraz w polsce i prace skonczyles, dlaczego mieli by ci za to placic?

Pytanie moje brzmi jak będac w polsce mogę załatwić ich żeby mi oddali pieniądze które naleza mi się ??

jedyne co mozesz i powinienes zrobic to zadzwonic i powiedziec, by odliczyli ci te 60f a reszte przelali na konto i ladnie podziekuj. A tym samym zachowac sie jak normalny czlowiek i nie psuc opini innym polakom w pracy. Po co robic z siebie prostaka i do tego zamykac wszystkie furtki za soba? kto wie, moze bieda ci sie do pupci dobierze one day i bedziesz musial wrocic do pracy a cie juz nikt nie przyjmie!! nie wazne jak sie jest sfrustrowanym czy sytuacja zyciowa czy co tam, ale z pracami trzeba zawsze ladnie sie rozstawac tymbardziej jesli jest taka dbajaca o pracownikow jak ta co miales.

marekleyton
Rezydent

Postautor: marekleyton » 24 wrz 2013 13:38

aina.. chyle czola po raz kolejny ;)

Lepiej bym tego nie ujal.

Wróć do „Prawo”