O wszystkim na tematy prawne
abecede
Gastarbeiter

CHTC a bezplatne macierzynskie

Postautor: abecede » 18 wrz 2013 10:13

Powiedzcie mi Kochani jak sie ma bezpłatne macierzynskie do CHTC? Od maja dostajemy CHTC w oparciu o dochody z tamtego roku. Od pazdziernika do lutego nie bede miała dochodu ale juz na poczatku lutego 2014 wracam do pracy.
Mój dochód za rok 2013 bedzie bardzo niski ze wzgledu ze prawie caly byl na macierzynskim za niecale 100f tyg. Macierzynskiego nie wlicza sie do dochodu i bedzie to tylko moje wynagrodzenie od lutego do kwietnia. Czyli jak beda naliczali mi CHTC na przyszły rok? Ja wracam do pracy i moje dochody za 2014 skocza do góry. I co znowu zglaszac ze sie pracuje normalnie? Prosze o pomoc bo nie moge znalezc nic na ten temat :( Dziekuje

abecede
Gastarbeiter

Postautor: abecede » 18 wrz 2013 12:00

przeszukalam posty na forum i ktos pisal ze trzeba zglosic do nich ze sie nie wraca po 9mcach do pracy, zeby nie naliczali za duzo. Potem jak wróce w lutym to znowu zglosic ze juz pracuje normalnie. Czy ktos moze potwierdzic? Ktos jeszcze pisał ze jak sie ma zgloszone jako joint claim czyli razem z partnerem otrzymujemy zasiłki to juz inaczej sie powinno postepowac. Inaczej czyli jak? Zgłosic ze ja nie pracuje przez 3 miesiace to pomniejsza a jak wróce do pracy to powieksza? Bo wiem ze jesli bylabym samotna matka to bym juz sie nie kwalifikowala do niczego, tylko ze na stronie HMRC jest napisane ze do CHTC mozna sie kwalifikowac nawet nie pracujac. Chyba wróce po tych 39tyg do pracy bo za duzo komplikacji z tego wynika :oops:

abecede
Gastarbeiter

Postautor: abecede » 18 wrz 2013 20:37

no nic, dziekuje. Postanowilismy ze wracam do pracy po 9 m-cach wiec nic nie musze ruszać.

Wróć do „Prawo”